Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan kezdjem el 200 kg-san?...

Hogyan kezdjem el 200 kg-san? (Hogy közben életemben nem sportoltam semmit) 30/F

Figyelt kérdés

Szégyenlem bevallani, hogy soha életemben nem végeztem semmilyen aktív sporttevékenységet. Emiatt nincsen sem rendes csontozatom, sem pedig izomzatom (csak a sok háj). Hihetetlenül lusta voltam mindig, a mértéktelen zabálás volt mindig az előtérben és az aktív lustaság.

Viszont emiatt volt az hogy mindig is utáltam saját magamat (utáltam a tükörbe nézni), nem találtam soha normális munkát amit hosszú távon tudtam volna csinálni - elsősorban az alacsony önbecsülés miatt, ami a munkamorálomra is kihatással volt - plusz a lányok körében sem voltam mindig túl népszerű.

Nem akarok semmilyen személyi edzőt, szeretnék önerőből elindulni, viszont nem tudom hogy:

- Az én esetemben milyen edzésprogramot volna célszerű követni

- Mely diéta volna az, amit követnem kellene

- Ami a legfontosabb; hogyan vegyem elejét a rendkívül erős kísértésnek, hogy ellenálljak a kínzó éhségnek (pl. annak hogy a kínzó kísértés hatására ne essek csábításba és ne az legyen az első dolgom, hogy pl. megeszek egy hamburgert)

Azt mondtam hogy nem szeretnék személyi edzőt igénybe venni, ugyanakkor a szóbeni segítségnyújtás számomra legalább annyira fontos volna.

Ha esetleg valaki tudna ajánlani olyan embert vagy fórumot, ahol a szakértői tanácsadást tudnék kapni, az számomra legalább annyit jelent, mint egy személyi edző.

A segítségnyújtást előre is megköszönöm.

2021. dec. 19. 22:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
25%
Mindenkinek, aki sétát javasolt: ekkora súllyal jó, ha a wc-ig el tud menni. Nekem van ekkora súlyú rokonom, ő nem tud sétálni. Majd ha 50 kilót leadott, lehet terhelni.
2021. dec. 20. 11:43
 12/17 anonim ***** válasza:
33%

11:

Egyrészt ez magasság függő, nem tudjuk mekkora magasság tartozik ehhez a tömeghez. Másrészt életkor sem mindegy, kérdező még fiatal.

De egyébként ha nem megy a séta, el lehet kezdeni fokozatosan is. 10 perc séta, akár naponta többször, aztán lehet növelni.

2021. dec. 20. 12:01
 13/17 A kérdező kommentje:

Akik segítettek, azoknak köszönöm szépen. Akik meg csak trollkodtak, azoknak váljék egészségére. (Én etetni nem fogom őket úgyse.) Úgysem az adott válasz értékelését nézem, hanem annak hasznosságát.

Amúgy ami a magasságomat illeti; 188 cm vagyok. Mozogni tudok egyébként, azzal nincsen gond. A gond azzal van hogy sorra kezdenek előjönni nálam a túlsúly miatt az egészségügyi problémák, továbbá az is gondot jelent, hogy sorra hízom ki a ruháimat.

Ezen túl sajnos ez az állapot lelkileg is megterhelő az ember számára. Sokszor pont amiatt eszem, hogy közben eltereljem a figyelmemet a saját helyzetemről. Viszont azt is tudom, hogy ez kb. olyan mint az alkohol vagy a kábítószer. Nem véletlenül tettem fel a kérdést, mert szeretnék változtatni.

Az őszinte segítségnyújtást pedig mindig szívesen fogadom.

2021. dec. 20. 18:18
 14/17 anonim ***** válasza:
65%
Tényleg 200 kilós vagy? Jézusom! Csinálj már nekünk képet! Hogy sikerült ennyire feltömegelned, haver?
2021. dec. 20. 18:34
 15/17 anonim ***** válasza:

Csináltass egy általános vérképet, kivizsgálást, hátha van valami probléma ott is, mehetsz magadtól magánlaborba is nézni, nem vagy-e cukros, pajzsmirigyes, inzulinrezisztens, hormonproblémás.

A Gabriel-módszer c. könyvet megvenni is ajánlom.

Egy lépésszámlálót is vehetnél.:)

2021. dec. 20. 20:02
 16/17 A kérdező kommentje:

# 15

Nemrég voltam kivizsgáláson. Nem vagyok sem cukorbeteg és a pajzsmirigyemmel sincsen gond. Amivel gond van, az a szív, a máj és a hasnyálmirigy elsősorban.

Ezek azok az "egészségügyi problémák" amiről beszéltem, és amiért szeretnék változtatni a jelenlegi életmódomon.

Ezért is mondtam hogy nagyon szívesen veszem a segítségnyújtást a továbbiakban is.

2021. dec. 20. 21:39
 17/17 anonim ***** válasza:
Mennyiért?
2021. dec. 20. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!