Hogyan kezdjem el 200 kg-san? (Hogy közben életemben nem sportoltam semmit) 30/F
Szégyenlem bevallani, hogy soha életemben nem végeztem semmilyen aktív sporttevékenységet. Emiatt nincsen sem rendes csontozatom, sem pedig izomzatom (csak a sok háj). Hihetetlenül lusta voltam mindig, a mértéktelen zabálás volt mindig az előtérben és az aktív lustaság.
Viszont emiatt volt az hogy mindig is utáltam saját magamat (utáltam a tükörbe nézni), nem találtam soha normális munkát amit hosszú távon tudtam volna csinálni - elsősorban az alacsony önbecsülés miatt, ami a munkamorálomra is kihatással volt - plusz a lányok körében sem voltam mindig túl népszerű.
Nem akarok semmilyen személyi edzőt, szeretnék önerőből elindulni, viszont nem tudom hogy:
- Az én esetemben milyen edzésprogramot volna célszerű követni
- Mely diéta volna az, amit követnem kellene
- Ami a legfontosabb; hogyan vegyem elejét a rendkívül erős kísértésnek, hogy ellenálljak a kínzó éhségnek (pl. annak hogy a kínzó kísértés hatására ne essek csábításba és ne az legyen az első dolgom, hogy pl. megeszek egy hamburgert)
Azt mondtam hogy nem szeretnék személyi edzőt igénybe venni, ugyanakkor a szóbeni segítségnyújtás számomra legalább annyira fontos volna.
Ha esetleg valaki tudna ajánlani olyan embert vagy fórumot, ahol a szakértői tanácsadást tudnék kapni, az számomra legalább annyit jelent, mint egy személyi edző.
A segítségnyújtást előre is megköszönöm.
11:
Egyrészt ez magasság függő, nem tudjuk mekkora magasság tartozik ehhez a tömeghez. Másrészt életkor sem mindegy, kérdező még fiatal.
De egyébként ha nem megy a séta, el lehet kezdeni fokozatosan is. 10 perc séta, akár naponta többször, aztán lehet növelni.
Akik segítettek, azoknak köszönöm szépen. Akik meg csak trollkodtak, azoknak váljék egészségére. (Én etetni nem fogom őket úgyse.) Úgysem az adott válasz értékelését nézem, hanem annak hasznosságát.
Amúgy ami a magasságomat illeti; 188 cm vagyok. Mozogni tudok egyébként, azzal nincsen gond. A gond azzal van hogy sorra kezdenek előjönni nálam a túlsúly miatt az egészségügyi problémák, továbbá az is gondot jelent, hogy sorra hízom ki a ruháimat.
Ezen túl sajnos ez az állapot lelkileg is megterhelő az ember számára. Sokszor pont amiatt eszem, hogy közben eltereljem a figyelmemet a saját helyzetemről. Viszont azt is tudom, hogy ez kb. olyan mint az alkohol vagy a kábítószer. Nem véletlenül tettem fel a kérdést, mert szeretnék változtatni.
Az őszinte segítségnyújtást pedig mindig szívesen fogadom.
Csináltass egy általános vérképet, kivizsgálást, hátha van valami probléma ott is, mehetsz magadtól magánlaborba is nézni, nem vagy-e cukros, pajzsmirigyes, inzulinrezisztens, hormonproblémás.
A Gabriel-módszer c. könyvet megvenni is ajánlom.
Egy lépésszámlálót is vehetnél.:)
# 15
Nemrég voltam kivizsgáláson. Nem vagyok sem cukorbeteg és a pajzsmirigyemmel sincsen gond. Amivel gond van, az a szív, a máj és a hasnyálmirigy elsősorban.
Ezek azok az "egészségügyi problémák" amiről beszéltem, és amiért szeretnék változtatni a jelenlegi életmódomon.
Ezért is mondtam hogy nagyon szívesen veszem a segítségnyújtást a továbbiakban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!