Hogyan kezdjem el 200 kg-san? (Hogy közben életemben nem sportoltam semmit) 30/F
Szégyenlem bevallani, hogy soha életemben nem végeztem semmilyen aktív sporttevékenységet. Emiatt nincsen sem rendes csontozatom, sem pedig izomzatom (csak a sok háj). Hihetetlenül lusta voltam mindig, a mértéktelen zabálás volt mindig az előtérben és az aktív lustaság.
Viszont emiatt volt az hogy mindig is utáltam saját magamat (utáltam a tükörbe nézni), nem találtam soha normális munkát amit hosszú távon tudtam volna csinálni - elsősorban az alacsony önbecsülés miatt, ami a munkamorálomra is kihatással volt - plusz a lányok körében sem voltam mindig túl népszerű.
Nem akarok semmilyen személyi edzőt, szeretnék önerőből elindulni, viszont nem tudom hogy:
- Az én esetemben milyen edzésprogramot volna célszerű követni
- Mely diéta volna az, amit követnem kellene
- Ami a legfontosabb; hogyan vegyem elejét a rendkívül erős kísértésnek, hogy ellenálljak a kínzó éhségnek (pl. annak hogy a kínzó kísértés hatására ne essek csábításba és ne az legyen az első dolgom, hogy pl. megeszek egy hamburgert)
Azt mondtam hogy nem szeretnék személyi edzőt igénybe venni, ugyanakkor a szóbeni segítségnyújtás számomra legalább annyira fontos volna.
Ha esetleg valaki tudna ajánlani olyan embert vagy fórumot, ahol a szakértői tanácsadást tudnék kapni, az számomra legalább annyit jelent, mint egy személyi edző.
A segítségnyújtást előre is megköszönöm.
A múltkor még 180 kiló voltál :D
Ekkora testsúllyal még diátához is annyit kell zabálnod, hogy beszarsz
[1] KEZDJ EL NORMÁLISAN KAJÁLNI
-- Normális fehérjeforrások: húsok, halak, tojás, esetleg bizonyos tejtermékek
-- Normális szénhidrátforrások: keményítő tartalmú gabonát, a glutént én kerülném (maradt a rizs, zabpehely, köles, hajdina)
-- Normális zsírforrások: olívaolaj, halolaj, főzéshez disznó/liba/kacsa/akármilyen állat zsírja
-- Számold ki, mekkora a tápanyagszükségleted: fehérje 1,2x-1,6x között, zsír 1x, szénhidrát 3x körül (én így csinálnám, ha tényleg 200 kiló vagy: 260g fehérje, 600g szénhidrát, 200g zsír... durván hangzik, de ha tényleg ekkora vagy, akkor még diétában is ekkora a tápanyagszükségleted...) Ha nem bírod megenni, a szénhidrát tetszőleges részét lecserélheted zsírra (2,2g szénhidrát ér 1g zsírt)
-- Egyél elég zöldséget is, különben remek kis székrekedésed lesz ennyi kajától (brokkoli, gomba, spárga, répa, tök, batáta, stb.)
-- Szedj multivitamint, még mielőtt összeesel
[2] KEZDJ EL (MÉRTÉKKEL) SPORTOLNI
-- Először minimális mozgás elég, hogy meg ne erőltesd magad... Középtempós séta MEGÁLLÁS NÉLKÜL addig, ameddig bírod (közben mérd az időt), aztán, ha kipihented magad (pár nap múlva), mehet újra... max. 1 óra elég, ha már megy ennyi, akkor párnaponta menjen is...
-- Pár hét után lehet súlyzós edzés is, teremben vagy veszel magadnak cuccokat; a kezdő edzés üres rúddal megy, 6-8 hétig, aztán lehet fokozatosan nehezíteni...
-- A többi majd csak utána jön...
Az kimaradt, hogy a kajádat oszt el több részletre, úgy megenni is könnyebb lesz, 6-8-10, akár még több... ch-források még a puffasztott cuccok (a jó öreg pufirizs), + a zabpehelyt lehetőleg fehérjeporral vagy növényi tejjel egyed
MINTAÉTREND
* Reggelre 100g zabpehely + multivitamin
* Napközben 1kg csirkemell + 700g rizs + 1kg brokkoli + főzéshez hagyma, fűszerek, stb. + lecsorgatod 150ml olívaolajjal :D
* Este 4 tojás vagy valamilyen sajt, joghurt + zöldség (uborka, pari, paprika, retek, stb.)
A csirkerizst oszd el legalább 7-8 részre, de akár többre is; a rizs egy része lecserélhető pufirizsre vagy bármilyen más gabonára, ha unnád
Igyál hozzá elég vizet is, 10 liter is mehet egy nap
"Nem tudom melyik a parább. A regény terjedelmű, szerepjátékozó kamu kérdés, vagy a novella terjedelmű, a kamu kérdést komolyan vevő, magukat szakértőnek képzelő egyének kommentjei."
-Majd én megmondom: Az hogy az értelmes kommentelők válaszai le vannak pontozva,a hozzád/tok hasonló értelmeten ideböfögések meg fel.
Amúgy elárulhatnád hogy ahol te/ti megjelentek, ott az értelmes válaszok miért lesznek hirtelen lepontozva?
A 4-es troll vadász meg elmondta a múltkor az egyik kérdés alatti vitánknál hogy elhagyja a fórumot,nem pazarolja erre az időt.
Erre megint itt van/vagytok. Addig olyan nyugalom volt,meg értelmes kérdések és válaszok születtek.
Kérlek áruld már el az anoním felhasználó másik anoním kérdését hol találhatom meg,és honnan jöttél rá, hogy a két kérdést azonos felhasználó írta ki?
Amúgy kezdem azt hinni hogy ezt (trollvadászatot) egy ember csinálja két profilt létrehozva. Vagy ő írja ki ezeket a kérdéseket unalmában,és válaszol rá más profilról.
"magukat szakértőnek képzelő egyének"
-Még mindig jobb mint amit ti a kérdések alá böfögtök. Ha már értelmeset nem tudtok írni.
#7 Teljesen egyet értek, végre valaki más is észrevette. Szerintem van itt 1 nagyon kitartó elmerokkant egyén, aki trollkérdéseket ír ki/trollvadászatot játszik minden kérdés alatt. Amikor ő nincs itt, se trollkérdés, se f*szság a válaszok között. Valószínűleg egy ember csinálja ezt. Csak az a baj, hogy teljesen halott lett ez a kategória, a normális kérdések is tele vannak felpontozott random f*szság válaszokkal, és a hasznos válaszok (mint pl. koslayernek is mindig van) meg szarrá lepontozva. Szégyen mi lett ebből a felületből, elmebetegek gyűjtőhelye lett.
####: Elnézést az OFF-ért , muszáj volt
Diéta: fordulj dietetikushoz, ez már beteges túlsúly, ne valami csodadiétát kövess, mert komoly károkat okozhat.
Sport: Sétálj. Kezdj napi 1 órával, majd növeld napi 2-3 óráig. Amíg nem mész le 100 kilóra, másba ne kezdj. Na jó, esetleg kerékpár, ha van olyan bringád, ami ekkora testtömeget biztonságosna elbír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!