Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Túl tudom edzeni magam?

Túl tudom edzeni magam?

Figyelt kérdés

Tegyük föl minden nap reggeltől estig edzek és 100 kilós súlyokat emelgetek, aztán csak étkezni és üríteni állok meg, majd este aludni akkor azon kívül, hogy az ízületeim tönkremennek az izmaimnak lehet baja?

18/f

2021. dec. 11. 22:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezt még nem próbáltam, de én arra tippelnék, hogy igen.
2021. dec. 11. 22:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nincs az a cucc az univerzumban, ami lehetővé tenné azt, hogy te reggeltől estig "100 kilós súlyokkal" edz életre-halálra, úgyhogy ezt még elméletben se lehet lemodellezni. A legprofibb erőemelők is kifinganak egy maximum két órás edzés után.
2021. dec. 11. 22:15
 3/9 anonim ***** válasza:
36%
Szeretem ezeket a "mi lenne ha..." kitalált, semmitmondó, értelme nincs kérdéseket. Ja nem.
2021. dec. 11. 22:17
 4/9 anonim ***** válasza:
Túl tudod edzeni magad, és még csak nem is kell ennyire megszakadni hozzá.
2021. dec. 11. 22:19
 5/9 A kérdező kommentje:
3: elnézést kérek, hogy érdekel. Ja és azért is, hogy feltettem egy kérdést egy olyan oldalon ahol kérdéseket lehet feltenni. Tényleg bocs, máskor nem zavarlak vele :)
2021. dec. 11. 22:49
 6/9 anonim ***** válasza:

Saját példa néhány héttel ezelőttről: lementem egy edzésre, ahol az volt a feladat, hogy fekvőtámaszozz, utána menj tovább ebben a pozícióban, utána megint fekvőtámasz stb. Nekem jól ment, alig pihentem közben, de a végén már nagyon erőlködni kellett a savasodás miatt. Az egész nem tartott tovább 5 percnél, de utána két hétig nem tudtam fekvenyomást csinálni (túl lett erőltetve a vállam, de ez menetközben nem tűnt fel). Abszolút nem vagyok kezdő, a kondimmal sincsen gond, egyszerűen túledzettem magamat.

Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nagyobb terheléssel (mázsás súlyok emelgetése egész nap) pláne túl tudod terhelni az izmokat is, meg az idegrendszert is (nekem egyébként az utóbbit is többször sikerült elérni).

2021. dec. 12. 06:56
 7/9 A kérdező kommentje:

6: nyílván nem úgy értem, hogy most nekiállok és világbajnoki súlyemelést hajtok végre naphosszat, hanem szépen lassan terhelve, de megállás nélkül. Talán ez a legfontosabb része.

És itt biológiai válaszokat várok, hogy mi történik ilyenkor, mi lehet az izommal.

3-mas meg sztem itt él és az a baja, hogy valaki feltett egy kérdést. NEM TÖK MINDEGY?

2021. dec. 12. 12:35
 8/9 anonim ***** válasza:

Túl tudod edzeni magad, volt már jópár eset amikor egy hét alatt minden nap mentem 1-1,5 órás edzésre és a végén azt mondta a testem hogy amm NOPP majd 2 hét pihenés kellett.

És nem célszerű túledzeni magad, mert jóval nagyobb a sérülésveszély, mint húzódások, szakadások és társai.

2021. dec. 12. 14:17
 9/9 anonim ***** válasza:

Elméletben a következő fog történni.

Először is nem mindegy hogy mennyit eszel és mit.Energiaára van szüksége a szervezetednek.Jobbanmondva egy egyensulyra.Hogy mindennap el tudd végezni azt a munkamennyiséget.

Pldául a bányában 12 órát dolgoznak.Vagy a favágók reggeltől estélig.Birják mert hozzaszoktak.Nomost a teljesítményed nyilván a nap végére visszaesik.Sokkal többet kell pihenned és a súlyok is egyre nehezebbek lesznek.Le kell venned a tárcsákat.

Egészen egy alapszintig.Mint pldául a lapátolás.Azt is lehet egésznap csinálni,de az már annyira nem megterhelő egy földmunkás számára,ezért egész nap birja csinálni.Ha kevesebbet eszel akkor nyilván fogyni fogsz,de jó sokáig meglesz egy alap erőszint,ami ingadozik.Egyiknap megy x súllyal másiknap kicsit kevesebbel.

Izomtömegre ne nagyon számíts.Hosszútávon inkább állóképességed lesz,de nagy erőnövekedés sem várható.Tul sok calóriát égetsz el és az izmok sem tudnak regeneralódni,max másnap reggelig,amikor újra munkára fogod őket.

Ez ahhoz lenne hasonló,mintha valami nagyon kemény fizikai munkát csinálnál mindennap.

2021. dec. 13. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!