A kettlebell mire jó?
Mondjuk vannak 80kilós kettlebbellek is egyedi gyártásban. Az már szerintem kegyetlen. Ha van 2 olyanod az már 160 kiló.
Meg szerintem kettlebellel el lehet érni egy olyan testalkatot, mint egy naturál testépítő.
Kettlebellből is van pakolható súlyos és meg tudod fogni 2 kézzel is.
Amúgy súlyzós edzesben mennyire vagy profi?? Ott ugye meg van az a hátrány, ha csak kétkezes rudat használsz akkor a dominánsabb oldalad lehet több munkát fog végezni, ettől az egyik karod erősebb lehet, mint a másik, vagy féloldalasan fejlődsz. Emiatt is javasolják az egykezes súlyzók használatát, mert ott nincs ez a hiba lehetőség. Ha sokat edzel ruddal, utána nehezebb az egykezes súly is. Sokan emiatt szoktáknazt mondani, hogy jobb ruddal edzeni, mert úgy könnyebb.
Saját súlyos edzésnél is meg van ez a hiba határ pl húzódzkodásnál. Azért is szerettem régebben 1 kézzel is húzódzkodni.
Kettlebellnél még annyira nagy tapasztalataim nincsennek. Olvastam róla jót is rosszat is. Majd látom, hogy milyen. Eddig viszont nekem bejön. Hiába edzek 10+ éve súlyzóval és néha saját testsúlyal, mégis olyan izomlázam volt 1 edzés után, mint még soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!