Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A kettlebell mire jó?

A kettlebell mire jó?

Figyelt kérdés
Ahogy olvastam a legnagyobb kettlebell olyan 25-30kg meg bizonyos gyakorlatok kivitelezhetetlenek vele, szóval mire jó, karra edzenek vele?
2021. dec. 10. 16:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
74%

Mondjuk vannak 80kilós kettlebbellek is egyedi gyártásban. Az már szerintem kegyetlen. Ha van 2 olyanod az már 160 kiló.

Meg szerintem kettlebellel el lehet érni egy olyan testalkatot, mint egy naturál testépítő.

2021. dec. 10. 21:24
 12/15 anonim ***** válasza:
52%
Csak kettlbellel sztem nem lehet.. meg egyaltalan nem praktikus, h nem lehet szabalyozni a sulyt es kell egy rakat kulonbdozo.. meg hat sokmindenre sokkal jobb a rud, az meg csak egy "egykezes"
2021. dec. 10. 21:36
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezt tényleg kár erőltetni. A kettlebell kettlebell, a testépítés testépítés, a street workout street workout és így tovább. Én kettlebell és funkcionális edzés párti vagyok, távol áll tőlem az "old school gyúrás", de ha valakinek tényleg csak annyi a célja, hogy látványosan izmosra faragja a testét, az a gyúrással jár jobban, nem a kettlebellel. A kettlebell egészen másra való, ezt tudjuk, akik csináljuk.
2021. dec. 10. 21:40
 14/15 anonim ***** válasza:

Kettlebellből is van pakolható súlyos és meg tudod fogni 2 kézzel is.

Amúgy súlyzós edzesben mennyire vagy profi?? Ott ugye meg van az a hátrány, ha csak kétkezes rudat használsz akkor a dominánsabb oldalad lehet több munkát fog végezni, ettől az egyik karod erősebb lehet, mint a másik, vagy féloldalasan fejlődsz. Emiatt is javasolják az egykezes súlyzók használatát, mert ott nincs ez a hiba lehetőség. Ha sokat edzel ruddal, utána nehezebb az egykezes súly is. Sokan emiatt szoktáknazt mondani, hogy jobb ruddal edzeni, mert úgy könnyebb.

Saját súlyos edzésnél is meg van ez a hiba határ pl húzódzkodásnál. Azért is szerettem régebben 1 kézzel is húzódzkodni.

Kettlebellnél még annyira nagy tapasztalataim nincsennek. Olvastam róla jót is rosszat is. Majd látom, hogy milyen. Eddig viszont nekem bejön. Hiába edzek 10+ éve súlyzóval és néha saját testsúlyal, mégis olyan izomlázam volt 1 edzés után, mint még soha.

2021. dec. 10. 21:45
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem csak ruddal edzek nyilvan. Az egykezes gyakorlatok megtudnam oldani kettlebellel is de nemsok terembe van meg minek ha ott a tonnanyi egykezes. Nem vagyok profi versenyzo, de 15 eve testepitek.
2021. dec. 10. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!