Ha egy órát szántok edzésre abból mennyi az aktív mozgás?
Én street workoutos vagyok.
25-35 perc (bemelegítés, dinamikus nyújtás, mobilizálás, korrekciós gyakorlatok)
60-70 perc (konkrét edzés)
10-15 perc (levezetés, hengerezés, statikus nyújtás)
Ha ezt most nekem szántad (1. kommentelő vagyok), akkor nem igazán tudom hova tenni.
Én nem a fizikumért, azaz a "kinézetért" edzek, ugyanis még egyszer leírom, nem kondis vagyok, hanem street workoutos. Tudod, akik pörögnek a rúdon, kézenállnak, meg ilyesmi látványos dolgokat csinálnak. A magunkfajtának nem a kinézet a cél, hanem hogy minél több ilyen látványos dolgot meg tudjunk csinálni. Durva, mi?
És hát ja, napi 8 órás munka, feleség és gyerek mellett van napi másfél-két órám az edzésre, és még így is marad időm másra is. Vakarhatnám a hasam a laptop előtt abban a két órában, miközben a Nők Lapja kamupszichológiai cikkeit böngészem, de az nem az én világom. Arról pedig nem én tehetek, hogy a te szar munkád és szar életed úgy alakult, hogy nincs időd magadra. Vagy lenne időd, csak tudás hiányában és tehetség hiányában megideologizáltad magad számára a valóságot és úgy kompenzálsz, hogy másoknak szólogatsz be, akik sikeresek abban, amiben te nem voltál.
Ne is pazarold az idődet ilyenekre. A sport és a mozgás nem való mindenkinek!
Nem mindegy, milyen típusú edzést csinálsz. Ha hagyományos súlyzós edzést végzel, akkor általában több a pihenőidő, mint a munkával eltöltött idő, de ez teljesen normális.
Saját testsúlyos gyakorlatoknál is kell a pihenő, hogy ne legyen sérülés/túledzés stb.
Állóképeségi edzésnél (pl. futás) nem célszerű sokat pihenni, de azért ott sem kellene mondjuk szívrohamot kapni.
Setek után én 1-3 percet szoktam pihenni, pl 1 kör bicepsz után inkább csak 1-et mert az csak 1 izomcsoportot mozgat meg, gugolásnál viszont akár 3 percet is, természetesem amikor csinálom a setet akkor beleadok mindent.
Kb 60-80 perces edzéseim vannak ebből 7-8 perc bemelegítés, a maradék pedig szabadsúlyos/gépes edzés aminek több mint a fele pihenés.
#2 ha nem tudsz építő jellegű választ adni akkor inkább ne adj, nem mindenki azért edz hogy a tükörbe nézegesse magát. Piszkavasként is szerettem a testemet és most sincs ez másként. Az viszont sok erőt ad a mindennapi életemben hogy saját magammal versenyzek és kiadhatom edzésben az extra energiáimat amikor egész nap egy laptop előtt ülök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!