Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha egy órát szántok edzésre...

Ha egy órát szántok edzésre abból mennyi az aktív mozgás?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi hogy én napi 1 órát edzek, heti 5 nap edzek gépeken és hétvégén pihenés képpen csak 30 fekvőtámasz és 30 felülést csinálok. Viszont ha megmérem a valóban aktív mozgást az egy órából az körülbelül olyan 35-40 perc körül van. Ti ha lementek egy terembe egy órából körülbelül mennyi a valódi mozgás?
2021. dec. 9. 20:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én street workoutos vagyok.

25-35 perc (bemelegítés, dinamikus nyújtás, mobilizálás, korrekciós gyakorlatok)

60-70 perc (konkrét edzés)

10-15 perc (levezetés, hengerezés, statikus nyújtás)

2021. dec. 9. 20:13
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Azta mindenit ezt a fizikumot nem is lehetne überelni. Azért tök jó, hogy ennyi szabadidőd van :-D Én nekem hála az égnek sikerült ezt az egészet beszüntetni, mivel testképzavaros lettem ezektől a marhaságoktól. Így inkább mostanság tényleg azt csinálom, amit szeretek, és nem pazarlom az időmet ilyenekre.
2021. dec. 9. 20:17
 3/7 anonim ***** válasza:
67%

Ha ezt most nekem szántad (1. kommentelő vagyok), akkor nem igazán tudom hova tenni.

Én nem a fizikumért, azaz a "kinézetért" edzek, ugyanis még egyszer leírom, nem kondis vagyok, hanem street workoutos. Tudod, akik pörögnek a rúdon, kézenállnak, meg ilyesmi látványos dolgokat csinálnak. A magunkfajtának nem a kinézet a cél, hanem hogy minél több ilyen látványos dolgot meg tudjunk csinálni. Durva, mi?

És hát ja, napi 8 órás munka, feleség és gyerek mellett van napi másfél-két órám az edzésre, és még így is marad időm másra is. Vakarhatnám a hasam a laptop előtt abban a két órában, miközben a Nők Lapja kamupszichológiai cikkeit böngészem, de az nem az én világom. Arról pedig nem én tehetek, hogy a te szar munkád és szar életed úgy alakult, hogy nincs időd magadra. Vagy lenne időd, csak tudás hiányában és tehetség hiányában megideologizáltad magad számára a valóságot és úgy kompenzálsz, hogy másoknak szólogatsz be, akik sikeresek abban, amiben te nem voltál.

Ne is pazarold az idődet ilyenekre. A sport és a mozgás nem való mindenkinek!

2021. dec. 9. 20:24
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, milyen típusú edzést csinálsz. Ha hagyományos súlyzós edzést végzel, akkor általában több a pihenőidő, mint a munkával eltöltött idő, de ez teljesen normális.

Saját testsúlyos gyakorlatoknál is kell a pihenő, hogy ne legyen sérülés/túledzés stb.

Állóképeségi edzésnél (pl. futás) nem célszerű sokat pihenni, de azért ott sem kellene mondjuk szívrohamot kapni.

2021. dec. 10. 06:33
 5/7 A kérdező kommentje:
Igen, súlyzós edzést csinálok 15 után pihenek egy pár percet és a végén akkor súllyal amiből csak 10 -t tudok kinyomni / lehúzni . Most kezdtem a testépítést csak az esztétika miatt mert nagyon sovány vagyok :)
2021. dec. 10. 07:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Egy órát szoktam edzeni, abból talán a fele aktív mozgás vagy még annyi se, sorozatok közt 2 perc pihi általában.
2021. dec. 10. 16:16
 7/7 anonim ***** válasza:

Setek után én 1-3 percet szoktam pihenni, pl 1 kör bicepsz után inkább csak 1-et mert az csak 1 izomcsoportot mozgat meg, gugolásnál viszont akár 3 percet is, természetesem amikor csinálom a setet akkor beleadok mindent.

Kb 60-80 perces edzéseim vannak ebből 7-8 perc bemelegítés, a maradék pedig szabadsúlyos/gépes edzés aminek több mint a fele pihenés.

#2 ha nem tudsz építő jellegű választ adni akkor inkább ne adj, nem mindenki azért edz hogy a tükörbe nézegesse magát. Piszkavasként is szerettem a testemet és most sincs ez másként. Az viszont sok erőt ad a mindennapi életemben hogy saját magammal versenyzek és kiadhatom edzésben az extra energiáimat amikor egész nap egy laptop előtt ülök.

2021. dec. 10. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!