Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nem sietek sehová, 7-8 hónap...

Nem sietek sehová, 7-8 hónap alatt napi 80-90g fehérje elég egy látható fejlődéshez?

Figyelt kérdés

80 kg vagyok, vitamin és ásványianyagokat viszek be külön az étkezés mellett is. Szénhidrát is bőven meg van. Fogyni nem szeretnék, viszont egyszerűen a fehérje mennyiséget nem tudnám 2g/testsúlykg bevinni, lusta vagyok rá odafigyelni és főzni sütni magamnak.

De azért a 80-90g átlag étkezéssel is megvan nálam.

Látható lesz így is azért a fejlődés?

2021. dec. 9. 00:03
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

[link]

1,6g/ttkg körül van a max, afölött nem jár extra haszonnal

2021. dec. 9. 19:27
 12/13 anonim ***** válasza:

#11 Ennél a meta-analízisnél felhasznált kutatások során főleg olyan emberek vettek rész akik előtte még nem edzettek rendszeresen, illetve az edzési pályafutásuk elején voltak, ami azért fontos infó mert a kezdőként jóval egyszerűbb izmot építeni, mint később és az izomrostjaid fognak főleg szélesedni, mivel a sejtmagképzés egy jóval lassabb folyamat ami a további növekedést teszi lehetővé.

Később viszont, 1-2.. év után(függően hogy mennyire rendszeresen edzel, figyelsz az étkezésedre, az edzéseket mennyire veszed komolyan, technika stb) egyre lassabban fogsz tudni fejlődni és ahogy már említettem egyre több optimalizálás szükséges.

Itt van egy kutatás már ahol már ezt figyelembe veszik.

[link]

Konklúzió, a kérdező proteinbevitele nem optimális kezdőhöz képest sem, ha szeretne eredményt látni akkor vagy figyelnie kell nagyon arra hogy mit eszik(Mert azért 130g protein bevitele nem lehetetlen) vagy protein shake-et kell innia, abból is 2 adagot.

Ha valaki közeledik a genetikai határaihoz akkor viszont szükséges az a 2g+ ahhoz hogy tovább fejlődj.

2021. dec. 9. 23:57
 13/13 anonim ***** válasza:
#12 köszönöm a kiegészítést ezt én se tudtam, és igen a kérdezőnek elég kevés az a 80g, még ha fejlődne is így valamennyit, nagyon messze lesz az optimálistól és tekintve hogy valszeg kezdő, az 1,6g/ttkg remélhetőleg bőven elég lesz neki.
2021. dec. 10. 07:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!