Hogyan kellene megváltoztatnom a gondolkodásmódomat?
Sziasztok.
1 éve kezdődött az életmódváltásom. Ez alatt az idő alatt ledobtam ~34kg-ot, aminek nagyon örülök. Jobb a közérzetem, nőtt az önbizalmam.
Jelenleg már azon a szinten vagyok, hogy nem fogyni, hanem hízni szeretnék, ezért 4 hónapja bele is kezdtem az izomépítésbe. Havi ~1kg-ot célszerű ilyenkor felszedni, amit tartok szerencsére.
72.6kg-ról indultam, most vagyok 77kg. Elkezdtem szedni a kreatint lassan 1 hónapja már, és minden egyes nap azon gondolkodok, hogy most hány kg jöhetett fel miatta, ugyanis ez minimális vizet köt meg a szervezetben.
Itt a probléma leginkább az, hogy túlságosan a mérlegre hagyatkozok, amikor nagyon nem kellene, mert visszajelzések alapján nagyon jól nézek ki és a velem egykorúakhoz (18) képest rettentő izmos vagyok. (nem, ezeket nem én mondom magamról nyilván..)
Ennek oka valószínűleg az, hogy fogyásnál minden egyes nap mérlegre álltam, hogy lássam hogyan alakulok, és ez már annyira bennem van, hogyha például ráállok holnap a mérlegre és 77kg helyett 77.4-et fog mutatni akkor azonnal pánikba esek.. Pedig tudom, hogy hogyan működik ez. Tudom, hogy elég a súlynövekedéshez annyi is, hogy este lefekvés előtt megiszok 1 pohár vizet, vagy eszek valamit/több szénhidrát/több víz, bármi.
Viszont ennek ellenére sem vagyok képes kizárni ezt.. Próbálom nagyon komolyan venni ezt az egészet, talán ez a legnagyobb baj.
Ti voltatok már ilyen helyzetben? Hogyan sikerült kijönnötök ebből?
Az izomnövekedés egy nagyon lassú folyamat,a valóságban nem a súlynövekedést kell nézni hanem azt hogy erősödsz-e.Ahhoz hogy a legtöbb izmot tudd építeni elég napi kb 2-300 plusz kalória szintentartáshoz képest,nem kell ennél sokkal többet mert az csak zsírként fog lerakódni.
De alapvetően az adja a visszajelzést hogy erősödsz a gyakorlatokban,mindig úgy állj egy sorozat elé hogy az előzőhöz képest több ismétlés vagy nagyobb súly legyen a cél(ugyanazzal a formával).
Az elején ez nagyon gyorsan fog menni ahogy elsajátítod a formát és hatékonyabban mozgatod az izmaidat,ez le fog lassulni idővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!