Anterior pelvic tilt-el és hátfájással hova tudok menni?
23 éves vagyok, és évek óta megnehezíti az életem és az edzéseim a pelvic tilt. Mikor elkezdtem edzeni, akkor még csak állva mellről nyomásnál éreztem a hátam/gerincem, ha nagyon hátradőltem. Akkor is napokig fájt egy pontban a gerincem utána.
Aztán ahogy teltek az évek, úgy lett egyre rosszabb mindig. Múltkor nyújtottam, lehajoltam a lábam elé, és megroppant a gerincem. 2 hétig alig tudtam lehajolni. Felhúzásnál is egyre jobban érzem, és ott is általában kis súlynál fáj, nagy súlynál valamiért nem. Ja és mindig a gerincem az a része fáj, amelyik be van görbülve (tehát a pelvic tilt rész). Szeretném kivizsgáltatni, mert 23 éves létemre már kb. 2 hetente erősen fáj a hátam valami miatt, a mozgástartományok is megrövidültek ahol a hátam használom, és nem szeretném ha ebből valami komolyabb lenne később.
Merre induljak el? Ortopéd orvos? Szakirányú-végzettségű személyi edző? Gyógyped? Olyan orvos aki kicsit az edzéshez is ért?
Ez túl komplex és kényes probléma, mindenképpen orvossal kell róla konzultálni.
Azt is tisztázni kellene vele, hogy ezzel milyen nyújtó- és gyógytornás gyakorlatokat lehet, illetve érdemes végezni.
Az edzés során is hanyagolnám azokat a gyakorlatokat, amiknél fájdalom jelentkezik.
A helyzet az, hogy a lepontozó felhasználók mind képzett szakorvosok, ezért derogálna nekik, ha választ kellene adniuk, de legalább vannak olyan jólelkűek, hogy egy gombnyomással jelzik nekünk a szakmai elégtelenségünket. Mi csak asszisztensként tudtunk segíteni, de remélhetőleg azért hasznát veszed így is a tanácsoknak. Jobbulást, jó edzést kívánunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!