Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Orvosok miért mondják, hogy...

Orvosok miért mondják, hogy káros ''fehérjézni'' ?

Figyelt kérdés

Voltam a napokban dokinál, kérdezgetett az étrendemről, hogy nyilván a betegségnek van-e hozzá valami köze.Mondtam neki edzés előtt után iszok fehérjét.Erre láttam, megakadt a szeme rajtam, és elkezdi hangosan...Na megint egy fehérjés.

És kaptam egy 20 perces kioktatást orvosi szemszögből hogy a vesével és a testtel mit tesz a fehérje.

már kínosan éreztem magam, de még a nővér is bológatott és mondta hogy figyeljek csak a doktor úrra, mert mehetek dialízisre.

Olyan rosszul éreztem magam, hogy töbebt ehhez a dokihoz sem akarok menni.

Ez igaz, amit mondott, hogy hosszútávon tényleg elsőnek vesetúlműködést, később kéregállomány károsodást okoz, majd növeli az áteresztőképességet és még sorolhatnám.felét se értettem.

Aki ért hozzá, az mit mond erre?

Azóta anyám is azt mondta ha meglátja házban, kidobja az összeset.

2021. nov. 20. 21:37
1 2
 1/14 anonim válasza:
73%
Most tudom, hogy meg fogtok kövezni, de szerintem ez a fehérjézés túl van becsülve. Persze, fontos a fehérjebevitel, de amennyire szükséged van, azt simán tudod fedezni a kiegyensúlyozott étrenddel is. Nincs szükséged többre, mint egy-két sajtos csirkés szendvicsre. :D
2021. nov. 20. 21:54
 2/14 anonim ***** válasza:
74%
Jo hat hagyjuk a dokikat -.- mikor elmentem serv gyanuval es levettem a polot egybol flegma lett es h hagyjam abba szteroidozast meg az egesz gyurast mert tonkreteszem magam wtf. Mondom nem szteroidozok.. (tenyleg nem) es a gyurast se hagyom abba.. erre h ne neki.. 🤦‍♂️ mondom csak vizsgaljon meg es vegezze a dolgat.. de fogalma se volt mi bajom v csak nem erdekelte. "Szerintem roszabb mar nemlesz.. pihenjen" wtf Kosz xd mentem masik dokihoz...
2021. nov. 20. 22:04
 3/14 anonim ***** válasza:
81%

Nekem is azt mondta a házidokim, hogy a fehérjétől leáll a vesém.

"Műizmot hoz,beleteszik a szteroidot," Ráírta a papíromra: "Ismeretlen eredetű fehérjét nem ihat amit a boltba vesz".

Aztán más ellátásba mentem (nem emiatt),és egy pHd végzettségű idősebb orvoshoz kerültem, aki azt mondta hogy nyugodtan ihatok fehérjét,nem lesz semmi baja a vesémnek,csak túlzásba ne vigyem mert pattanásos lehetek. Utána egy endokrinológus prof szintén ezt mondta.

Ő azt írta a papíromra hogy ihatok fehérjeport kondizáshoz. Szóval most mi is van? Mindenki mást mond?

Orvosa válogatja,vannak akik laikusok ehhez, vannak akik értenek.

2021. nov. 20. 22:10
 4/14 anonim ***** válasza:
86%

Myílván minden tápanyagot túl lehet fogyasztani.

A fehérje is ilyen a túl sok úgy sem fog beépülni a vesének ki kell majd választania, ez leterhelli és okozhat problémákat.

Én a kiegyensúlyozott étrend híve vagyok, de persze aki akar az vigyen be plusz fehérjét, de edzésenkét vagy naponta két fehérje már sok. Egyébként sem tud gyorsabban felszívódni, ami meg nem szívódik fel az kidobott pénz.

2021. nov. 20. 22:35
 5/14 anonim ***** válasza:
80%

Fogyatékosok, most erre mit lehet mondani? "Fehérjézés" mintha valami szteroid lenne, közbe a tejből leszűrt fehérje van a legtöbb fehérjeporban, semmi több. Majd persze méregdrága anabolikus szteroidokat raknak bele a gyártók hogy ellenőrzések során szarrá pereljék őket, nem igaz? :D

Hihetetlen bazdki és ezek orvosok...

2021. nov. 20. 23:19
 6/14 anonim ***** válasza:
61%
Azt ugye vágjátok, hogy ez a sztori nem történt meg? XD
2021. nov. 20. 23:40
 7/14 anonim ***** válasza:
33%
Ja,meg azt is hogy ismét lepontoztatok mindenkit.. XD
2021. nov. 21. 00:01
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
Igen, pont azt látjuk, nemhogy testépítők, akik 400g fehérjét megesznek akár, hanem még hobbigyúrósok is, akiknek a bűnük, hogy megisznak egy fehérjét edzés előtt, mind-mind tömegesen mennek vesedialízisre, ez reális.
2021. nov. 21. 00:49
 9/14 anonim ***** válasza:
56%
6-os! Igen, valószínűleg troll, de egyébként velem történt már hasonló.
2021. nov. 21. 00:50
 10/14 anonim ***** válasza:
50%

Sajnos jelenleg is erősen alulmaradott a hazai orvosképzés színvonala, amikor a mai idősebb orvosok nagy része végzett 20-30 éve, pedig méginkább elmaradott volt. Ha nyugaton elmész egy dokihoz nem egyből ezt a fals információt mantrázza, hanem elküld vérképre, megnézi a veseműködésed és ha egészséges vagy nyugodtan mehet a magas fehérje sok folyadékkal, ha nem, akkor viszont vissza kell venni.

Én amikor mondtam a házidokimnak, - aki egyébként sportorvos is - hogy versenyfelkészüléshez keresek erősebb vitamincsomagot, a béres cseppet ajánlotta. Na ennyire értenek hozzá. Azóta magánklinikára járok, valóban képzett orvosokhoz.

2021. nov. 21. 06:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!