Egy hónapja kezdtem el edzeni, azóta zabálok is rendesen, minimum napi 5 étkezés, plusz fehérjét is iszok minden edzés után. Nagyon vékony voltam mikor elkezdtem, 77kg-ról indultam, jelenleg 84kg vagyok (190 cm magas). A hagyományos gyúrós kajákon (zabpehely, csirkemell rizzsel, puffasztott rizs, stb). kívül toltam magamba pizzát, gyrost, óriáshamburgert, hasamra jött is fel egy kis zsír, de nem vészes és karom, lábam vastagabb lett, mellkasom is észrevehetően nagyobb, stb. Szeretném elérni a 90kg-os testsúlyt még idén, szerintetek reális célkitűzés?
2021. nov. 11. 21:17
1/7 anonim válasza:
Elerheto, de abbol lehet nemtul sok lesz izom.. Ha nagyon vekonynak latod magad akkor elfer.. egy ido utan be kell loni a kajat vagy nagyon fedett leszel. 95kg korul kicsit viszabb vennek es a formara helyeznem a hangsulyt. De attol fugg neked mi jon be.
2021. nov. 11. 22:06
2/7 anonim válasza:
Nem hogy nem túl sok, hanem kb. nulla százaléka izom ennek a feljött 7 kilónak. Ez mind víz, egy csipetnyi zsír és talán egy deka izom.
Januárig meglehet a 90 kiló, ha jól esik zabálni, zsírosodni és vizesedni. Gondolom egy vékony srácnak jól esik a tömeg még akkor is, ha az nem izom. Emiatt tömni magadba a szemetet nem ajánlott, de a te életed, a te emésztésed, a te vérképed. Nyomjad, ha jól esik! Nem egy sportolói magatartás ez, de úgy látom, hogy neked nincsenek is magasztos céljaid a sporttal kapcsolatban.
2021. nov. 11. 22:20
3/7 anonim válasza:
Kitudja milyen a genetikaja.. enis eleg gyorsan izmosodok egesz szarazon ugy h megy szemet kaja is boven. Meghat eleg vekony.. elfer neki. Gondolom nem superbodyra keszul. De miutan betomegeltel lodd be a kajat es pucold le nagyjabol
2021. nov. 11. 22:25
4/7 anonim válasza:
Ha a 7-ből 0.5kg nettó izom jött fel, az már nem rossz. Lehetsz december végére 90kg, csak a felszedett 13 kilóból 1.5-2kg izom lesz csak.
Most kéne még realizálnod, hogy mit akarsz. Kövér akarsz lenni, vagy izmos? Ha kövér, akkor jó úton jársz, mert 7x több felesleges tömeget szedsz fel, mint izmot.
Tehát +13kg 3 hónap alatt = nettó 2kg izom a 13-ból.
Vagy 13kg 12 hónap alatt = nettó 7-10 kg izom a 13-ból.
2021. nov. 11. 23:22
5/7 anonim válasza:
Nincs az a genetika, ami havi 7 kiló plusznál 6 kiló izmot is jelent, pláne egy szemét kajákra alapozó "étrendben." Még szteroidokkal se tudsz havi 6-7 kiló izmot felépíteni, úgyhogy jó lenne kicsit képbe kerülni a sporttal és a biológiával.
A 4-es kommentelő által levezetett matek tűpontos. Elhízni könnyű, úgyhogy nagynak lenni nem egy hatalmas feladat. Az, hogy ennek a nagy tömegnek hány százaléka izom, az már más kérdés, pláne egészségügyi szempontból, amit itt sokan elfelejtenek.
2021. nov. 12. 14:57
6/7 anonim válasza:
A túl gyors súlygyarapodás megviseli a szervezetet, ha zsírból, ha vízből, ha izomból jön fel. Mert gondolj bele, hogy a tested tartósan arra volt belőve eddig, hogy 75-77kg körül van. Szóval várható, hogy emelkedni fog a vérnyomásod, és a vércukrod is rendetlenkedni fog ilyen gyors súlyváltozásnál. A bőr sem szokta az ilyen hirtelenséget díjazni és szétreped.
2021. nov. 12. 16:31
7/7 anonim válasza:
lehetséges de ez inkább tényleg hízás kevés izom gyarapodással
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!