Két hónap alatt 12 kiló fogyás soknak számít?
Dagadt vagyok, szóval van miből fogynom. Egyelőre nem is látványos a dolog.
Nem mozgok sokkal többet, nem is figyelek annyira az evésre, csak annyi történt hogy életmódot változtattam. Már nem tömnek, csak akkor eszem ha éhes vagyok. Magamra vásárolok, főzök.
Eleinte nagyon gyorsan szaladtak le a kilók, most heti 0,5-1.
Nem lehet így általánosítani, hogy heti fél vagy 1 kiló (annál több még általánosítva is ritka, hogy megfelelő lenne, mert ahhoz kb. 130 kiló felett kellene lenned) fogyás még jó, mert a testsúlyodhoz kell viszonyítani. A testsúlyod 0,8%-nál gyorsabb heti fogyást ne célozz meg. Egyébként bármekkora fogyás szuper, mert egy idő után lassulni fog, sőt megáll egy időre, nehogy csalódás érjen és emiatt abbahagyd. Ezt hosszú távra kell tervezni, valamikor majd odaérsz, de csak ha kitartasz. Tehát ha esetleg elmaradsz a kitűzött heti céltól, azzal semmi baj nincsen, lehet, hogy irreális volt a cél.
Egyébként igen, 2 hónap alatt 12 kiló elég sok, de ha volt miből, akkor ez simán normális.
138kg-ról indultam, most 126 vagyok. 180cm, 33 év, F.
Nem direkt akartam fogyni, inkább csak spontán alakult így, de örülök neki. Jó lenne olyan 100 köré lemenni hosszabb távon.
Köszönöm a válaszokat.
Idő közben bő 3 hét alatt lement újabb 9 kiló. 3 hónap alatt már 21 kiló mínusznál tartok.
Az az érdekes, hogy kívülről egyáltalán nem nézek ki látványosan másképp. Tehát nem tudom ezek a kilók honnan jöttek el. A hasamon két oldalt megjelent egy-egy horpadás, ami korábban nem volt. De kb ennyi. Nem lógnak rajtam a korábbi ruháim. Igaz, 138 kilósan se néztem ki állítólag annyinak. Amikor valakinek mondom a súlyomat, mindig azt hitték először, hogy viccelek és szándékosan túlzok. Annyi kilósan sem lógtak rajtam látványos hájpárnák. Akkor is munkahelyen fel-le szaladgáltam emeletek között és nem esett nehezemre, soha nem lifttel mentem. Gyakran napi 8-10 km-t gyalogoltam, teljesen aktív voltam.
Most csak annyi történt, hogy jóval kevesebbet eszem. De így sem éhezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!