Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez a láb edzésterv jól van...

Ez a láb edzésterv jól van összeállítva? Biotech oldalán találtam

Figyelt kérdés

1. 2x20, 2x12 Lábnyújtás szuperszettben

2. 2x20, 2x12 Ülő combhajlító

3. 15, 12, 10, 8, 8 Guggolás

4. 4x10 Merevlábas felhúzás

5. 5x12 folyamatos, kézisúlyzóval Bolgár guggolás

6. 4x20 Vádli lábtolón

[link]

Próbálok az internetes források alapján összeállítani egy tervet magamnak, de nem tudom, melyik forrás hiteles és melyik nem.

Köszönö a válaszokat.

2021. nov. 11. 20:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
jó lesz.
2021. nov. 11. 21:01
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A lábnyújtás mivel van szuperszettben? Ülő combhajlítóval? És egy kemény szuperszettezés után állsz be nagy súllyal guggolni? Bolgár guggolásnál meg 2kg-val bohóckodsz a végén? Mert ennyi gyakorlat után abból már csak bohóckodás lesz az biztos (ha nem, akkor előtte volt bohóckodás más gyakorlatoknál).

Nem rossz egyébként szerintem, csak a sorrend nagyon nem tetszik. Guggolást én biztos első gyakorlatnak raknám. Ha maradunk ezeknél a gyakorlatoknál akkor inkább valahogy úgy, hogy guggolás, merevlábas felhúzás, bolgár guggolás, aztán a másik kettő bárhogy és vádli.

2021. nov. 11. 21:31
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi! Hasznos válasz, indoklással :)
2021. nov. 11. 21:34
 4/9 A kérdező kommentje:
Az milyen lenne, ha a guggolást, merevlábasat, bolgárt és vádlit egymás után, pihenés nélkül csinálnám? Ebből 4 szett, köztük lenne pihi.
2021. nov. 11. 21:36
 5/9 anonim ***** válasza:
4: mármint hogy 1 sorozat guggolás, 1 sorozat merevlábas stb? Ilyet ne csinálj, főleg ne pihenés nélkül, meg alapgyakorlatoknál. Szuperszett maximum csak kisebb, izolációs gyakorlatoknál legyen, de ott is csak az időspórolás miatt jó leginkább.
2021. nov. 11. 21:50
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha kezdovagy es nyilvan az vagy akkor sztem ink ne igy csinald.. jol melegits be aztan kezdj gugolassal, utana merevlabas majd feszito, hajlito. Akár szettbe, ha megy.. vegul vadli. Ez eleg boven. De ha csak guggolsz, huzol meg vadlizol az is eleg egy darabig.. esetleg kitores
2021. nov. 11. 22:11
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően nem rossz edzésterv de a sorrend rosszul van.Elsőnek az összetett gyakorlatok menjenek amik fárasztóbbak,több izmot mozgatnak meg mint a guggolás és román felhúzás,utána az izolációs gyakorlatok

Kezdőnek szerintem bőven elég 3 szett mindegyikből,majd lehet emelni ha kevés

Azt én sem ajánlanám hogy pihenő nélkül csinálj összetett gyakorlatokat,hatásosabb ha kb 2 percet pihensz két szett között és folyamatosan csinálod,ha van rá időd

2021. nov. 12. 06:49
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem írtad, hogy hol tartasz. Mert kezdőként elég lenne 5-6 sorozat guggolás, meg álló vádli, heti 2-3x.
2021. nov. 12. 16:33
 9/9 A kérdező kommentje:

Magam sem tudom, hol tartok :D

Mindig is sportoltam, egy éve már a trxet és crossot nyomom, 3 hónapja kezdtem a súlyzós edzést.

Amúgy lenyomtam a fenti edzést, tökre jó volt. Szerintetek probléma, ha máskor is ezt csinálom? Vagy kellene kicsit variálni?

2021. nov. 13. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!