Létezik, hogy súlyzós edzés mellett lassabb a fogyás, mintha kardióznék?
Először is: nő vagyok. Elhatároztam, hogy szeretnék izmosabb, feszesebb testet. Főleg a popsimat szeretném formálni, de hátra/vállra is edzenék.
Csak másfél hete kezdtem bele, 6 alkalommal voltam edzeni teremben. Próbáltam nagyobb súlyokkal dolgozni, amivel még szabályosan megy. Ez jelenleg csak 30kg körül van (hiptrust, guggolás, tárogatás) a bolgár guggolás örülök, ha 5kg-os súllyal megy:D 3x12-t csinálok mindenből.
2 éve, mikor ugyanilyen súlyról indultam, ugyanennyi kcal-t ettem, hetente 1 kg-ot fogytam úgy, hogy kb heti 4x futottam 2 km-t és pár saját testsúlyos gyakorlatot csináltam (csak ilyen guggolás, hasprés, volt ugrálókötél szóval relatíve komolytalan volt az egész).
Jelenleg viszont másfél hét alatt semmit se csökkent a súlyom, sőt még kicsit ment is felfele. Nem értem. Azt látom már most, hogy kicsit változott a fenekem, már nincs puffadás, tehát laposabb lett a hasam. De ennyi. Alapvetően 10kg-ot kéne fogynom.
Aki tapasztaltabb ebben a témában, tudna segíteni vagy pár tanácsot adni, mit hogy kéne csinálnom? Vagy ez normális? Kétlem, hogy annyi izmot pakoltam magamra, hogy ne változzon a súlyom:D
Korábban mindig a 'rossz' módszerrel fogytam, nem mertem használni a kondis gépeket/súlyokat, most szeretnék izmosabb testet és belevágni a rendes súlyokkal való edzésbe.
1. kardió sokkal több energiát emészt fel mint a súlyzós edzés.
2. "izmosabb valaki, annál magasabb az alapanyagcseréje is" persze ha valakin van extra 10 kiló izom az több energiát használ mint 1 kiló zsír, de azt el is kell érni.
3. Most akkor ha fogyni akarok mégis hogyan edzek?
Keverten, legyen benne kardió és súlyzós edzés.
4. Vagy most akkor kardizzóak míg lefogyok és utána kezdjek súlyzós edzésbe?
Mint a 3 masban leírtam.
"Jelenleg viszont másfél hét alatt semmit se csökkent a súlyom, sőt még kicsit ment is felfele. Nem értem. Azt látom már most, hogy kicsit változott a fenekem, már nincs puffadás, tehát laposabb lett a hasam. De ennyi."
Ez normális, de nem írom le a miérteket ha érdekel rám írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!