Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Létezik, hogy súlyzós edzés...

Létezik, hogy súlyzós edzés mellett lassabb a fogyás, mintha kardióznék?

Figyelt kérdés

Először is: nő vagyok. Elhatároztam, hogy szeretnék izmosabb, feszesebb testet. Főleg a popsimat szeretném formálni, de hátra/vállra is edzenék.

Csak másfél hete kezdtem bele, 6 alkalommal voltam edzeni teremben. Próbáltam nagyobb súlyokkal dolgozni, amivel még szabályosan megy. Ez jelenleg csak 30kg körül van (hiptrust, guggolás, tárogatás) a bolgár guggolás örülök, ha 5kg-os súllyal megy:D 3x12-t csinálok mindenből.

2 éve, mikor ugyanilyen súlyról indultam, ugyanennyi kcal-t ettem, hetente 1 kg-ot fogytam úgy, hogy kb heti 4x futottam 2 km-t és pár saját testsúlyos gyakorlatot csináltam (csak ilyen guggolás, hasprés, volt ugrálókötél szóval relatíve komolytalan volt az egész).

Jelenleg viszont másfél hét alatt semmit se csökkent a súlyom, sőt még kicsit ment is felfele. Nem értem. Azt látom már most, hogy kicsit változott a fenekem, már nincs puffadás, tehát laposabb lett a hasam. De ennyi. Alapvetően 10kg-ot kéne fogynom.

Aki tapasztaltabb ebben a témában, tudna segíteni vagy pár tanácsot adni, mit hogy kéne csinálnom? Vagy ez normális? Kétlem, hogy annyi izmot pakoltam magamra, hogy ne változzon a súlyom:D

Korábban mindig a 'rossz' módszerrel fogytam, nem mertem használni a kondis gépeket/súlyokat, most szeretnék izmosabb testet és belevágni a rendes súlyokkal való edzésbe.

2021. nov. 1. 11:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
1.5 het alatt semmise tortenik.. Majd par honap mulva terj vissza erre. A sulyod valszeg csak viz ingadozas
2021. nov. 1. 11:53
 2/8 A kérdező kommentje:
#1: de pont emiatt írtam, hogy eddig mindig már az első napokban lement egy halom víz, utána hetente 1kg. tudom, hogy alapvetően több idő kell, de ha egyszer én minden alkalommal azt tapasztaltam, hogy gyorsan megy le a súlyom, akkor érthető, hogy most nem teljesen tudom hogy mi történik vagy jól csinálom-e egyáltalán a dolgokat.
2021. nov. 1. 11:57
 3/8 anonim válasza:
14%
én ugyan nem vagyok szakember, de szerintem nem nagy súlyokkal kéne edzened. inkább többet kisebbel
2021. nov. 1. 12:11
 4/8 anonim ***** válasza:
60%
Megeshet.. de amugyis ha izmosodas a cel ne nagyon vard h lefele menjen a sulyod. Ahhoz kcal tobblet kell. A 2 uti egymast. Max kezdoknel mukodik egy darabig.
2021. nov. 1. 14:21
 5/8 A kérdező kommentje:
#4: A csapból is az folyik, hogy fogyáshoz is jobb az ilyen edzés, mint a kardió, mert jobban pörgeti az anyagcserét és minék izmosabb valaki, annál magasabb az alapanyagcseréje is. Most akkor ha fogyni akarok mégis hogyan edzek? Csak van így is valami haszna az edzésnek. Vagy most akkor kardiózzak smíg lefogyok és utána kezdjek súlyzós edzésbe?
2021. nov. 1. 14:24
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

1. kardió sokkal több energiát emészt fel mint a súlyzós edzés.

2. "izmosabb valaki, annál magasabb az alapanyagcseréje is" persze ha valakin van extra 10 kiló izom az több energiát használ mint 1 kiló zsír, de azt el is kell érni.

3. Most akkor ha fogyni akarok mégis hogyan edzek?

Keverten, legyen benne kardió és súlyzós edzés.

4. Vagy most akkor kardizzóak míg lefogyok és utána kezdjek súlyzós edzésbe?

Mint a 3 masban leírtam.

"Jelenleg viszont másfél hét alatt semmit se csökkent a súlyom, sőt még kicsit ment is felfele. Nem értem. Azt látom már most, hogy kicsit változott a fenekem, már nincs puffadás, tehát laposabb lett a hasam. De ennyi."

Ez normális, de nem írom le a miérteket ha érdekel rám írsz.

2021. nov. 1. 14:38
 7/8 anonim ***** válasza:
Bazz, nincs nagyon változás pedig már másfél hete nyomod? Hogy mik vannak..
2021. nov. 1. 21:10
 8/8 anonim ***** válasza:
tök jó, hogy kaptál normális válaszokat, örülök neki, nőkkel ez itt ritkán történik meg, inkább elzavarnak a fogyi csoportba.
2021. nov. 2. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!