Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért van az, hogy 100-al...

Miért van az, hogy 100-al nyomok fekve még sincs szinte semekkora mellizmom?

Figyelt kérdés
90kg vagyok

2021. okt. 29. 15:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

1. Az erőt nemcsak az izomméret, hanem a központi idegrendszer "felkészültsége" is befolyásolja.

2. Nem mindegy, hogy mennyit eszel.

3. Nem mindegy, hogy mennyi az összvolumened pl. egy 100-as szériád során (azaz hány ismétlést csinálsz vele összesen).

Összefoglalva: állandó, jól beállított kalóriaplusz és nagy edzésvolumen (sok ismétlés az 1RM-ed 70-80%-ával) együttesen hoz nagy izomtömeget.

2021. okt. 29. 16:44
 2/11 anonim ***** válasza:
Itt több minden is közrejátszik. Pl még milyen gyakorlatokat végzel. Pihrnőidő, bevitt tápanyag. Lehet ilyen a genetikát, hogy kicsi a melled nekem pl a bicepszem ilyen. Próbálj ki több edzésváltozatot gyakorlatot vagy próbálj meg intenzívebb edzéseket tartani
2021. okt. 29. 18:20
 3/11 anonim ***** válasza:
Nálad mit jelent az, hogy annyival nyomsz fekve? Az a maxod vagy azzal szériázol?
2021. okt. 29. 18:26
 4/11 A kérdező kommentje:
Ezt végzem mellre meg szűknyomást, egyszer ezt máskor azt. Mindig 25 ismétlés megy rá, 5-ös sorozatokban, szűkben 3x8. Ez kevés lenne ? Eszek eleget, mert nő a súllyom, van étrendem kiszámolva.
2021. okt. 29. 18:32
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Az 1-es vagyok.

Az 5-ös sorozatok inkább az erőre jók, kevésbé a hipertrófiára. Sőt az is számíthat, hogy túl régóta használod ugyanazt az ismétlésszámot, és ezáltal hozzászoksz az adott terheléshez.

Ha ennyire zavar, hogy nem látsz izomnövekedést, akkor át lehetne állni fekvenyomásban 85-90 kilóval 5x8-akra. Ezzel az erőd is megmaradna, másrészt jobban hipertrófiatartományban dolgoznál, mint most. A másiknál pedig lehetne 3x8 helyett szintén 5x8-at csinálni.

De hosszabb távú projektként az talán még jobb lenne, ha mennél tovább 5x5-ökkel olyan súlyig, ahol már elakadsz, és csak utána váltanál vissza 5x8-ra, esetleg 4x10-re kisebb súlyokkal.

Nem kell kapkodni, van idő.

2021. okt. 29. 19:46
 6/11 anonim ***** válasza:

2# el egyetertve.Sokminden lehet.

Pldául sokan mint ahogy te is elarultad:Nyomnak.Nem a nyomás a lényeg,hanem az izomerzet.

Te nem erőemelő vagy,nem az a lényeg hogy a bol b be juttas minnél nagyobb súlyt.Hanem az,hogy érezd a mellizmok munkáját.

Persze sokminden más oka is lehet.Viszont gyakori hogy rosszul edzik azokat a mellizmokat.Vallból nyomnak meg mindenből,csak nem mellizomból.

2021. okt. 29. 20:23
 7/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ez eleg keves mellre. A szuk nyomas meg inkabb tricepsz gyakorlat mint mell. A fekvenyomas meg alapgyakorlat. Az elso vallad nem tulfejledt a melledhez kepest? Ha igen akkor nem mellbol dolgozol. Am a sulyodhoz a 100kg nemsok.. Sztem valts at egykezesekre, tolockodj elorehajolva meg tarogass. Foleg ha ez eddig nem valt igy be..
2021. okt. 29. 21:30
 8/11 varlamov ***** válasza:
Ha 100kg-val szériázol fekvenyomásban, egykezessel mi számít jónak? 30-40kg? (oldalanként)
2021. okt. 31. 07:56
 9/11 anonim ***** válasza:
Hat kinek mi.. vannak akiknek a felvetel jelenti a gondot de am tudnanak nyomni vele.. en mikor 100al szeriaztam 10-12ket, es elso gyak volt az egykezes nyomas akkor 45-50esekkel nyomtam 30fokba. De oda vall is kell azert.. nekem meg az az erossegem. Sokmindentol fugg ez... En csak 75kg vagyok de lattam nagyobb darabokat akik fel se tudtak venni a 2 50est es hatradolni vele.
2021. okt. 31. 19:46
 10/11 varlamov ***** válasza:
Meg talán nem mindegy, hogy azt a súlyt két kézzel tartod, vagy leosztva 1-1 kézzel. Talán nehezebbnek érzed az egykezeseket.
2021. nov. 1. 07:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!