Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez jó bemelegítésnek?

Ez jó bemelegítésnek?

Figyelt kérdés
Ugyanazon a napon van a kar (bicepsz/tricepsz) és a láb. Ha végeztem a karral, akkor egy nyújtás lábra, 10 perc gyors séta (5-6km/h) után elkezdhetem a lábazást úgy, hogy nem egyből nagy súllyal csinálom, hanem fokozatosan emelem? Vagy ez kevés bemelegítésnek?
2021. okt. 13. 00:03
 1/4 anonim ***** válasza:
82%

Sokkal jobb, mint a semmi, de azért vannak speciális bemelegítő gyakorlatok alsótestre, amiket célszerű alkalmazni, ha nem akarsz később reumatológiai diszfunkciókkal küszködni.

https://www.youtube.com/watch?v=aSlvCl1zb9I

https://www.youtube.com/watch?v=d4ZJXhCmORA

2021. okt. 13. 00:09
 2/4 anonim ***** válasza:
Egyénenként változó, hogy mennyi melegítésre van szükség. 10 perc séta után én mindenképp iktatnék be kisebb súlyos melegítő szériát. Az én ízületeim nem valami jók, mindig melegítek rendesen edzés előtt. Guggolásnál ez lábnyújtás/hajlítás és fokozatosan növekvő súlyokat jelent. De van olyan is, aki sosem melegített életében és soha nem származott ebből baja. Pl. Fekete Lászlónak van egy közepesen híres mondása, miszerint "Nem vagyok én villanyrezsó hogy melegítsek.". Ő soha nem melegített. Voltam kint pár éve egy versenyükön, fél óra álldogálás után az egyik versenyző által lépcsőre felvitt súlyhoz odament, segített ő is lehozni. A 300 kg-os súlyt hozta vissza 3 lépcsőfokot. Hát én ezt meg nem merném próbálni, még ha elbírnám se.
2021. okt. 13. 00:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát én pár gugolást szoktam csinálni az üres rúddal és után szépen fokozatosan megyek fel a súlyal is. Séta után én is ezt ajánlom
2021. okt. 13. 06:32
 4/4 anonim ***** válasza:
31%

Kaja legyen még jó.

Egyé rizsát husát zőcsée gyűmőcsöt.

2021. okt. 13. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!