Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nagy ismétlésszámos edzéstől...

Nagy ismétlésszámos edzéstől fogyni fogok?

Figyelt kérdés
Elég vékony srác vagyok, kezdésnek vettem 2db 10kg-os kézisúlyzót. Viszont az a helyzet hogy egyáltalán nem terhel le az edzés. Például csináltam guggolásokat úgy hogy a 2 súlyzó a kezemben volt...a harmincadik ismetlés környékén kellett abbahagynom, mert nem bírtam tovább szuflával. A lábam viszont nem durrant be 5 sorozat után sem. Szerintetek inkább ne edzzek így mert csak fogyni fogok tőle ergo ront a helyzeten?
2021. okt. 10. 12:51
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
A fogyas a kajan mulik.. kicsitt tobb kcalt egetsz tobb sorozattal de szinre jelentektelen... viszont izmosodni nemigazan fogsz kis sulytol..
2021. okt. 10. 12:54
 2/8 A kérdező kommentje:
Akkor olyan mintha semmit se csinálnék?
2021. okt. 10. 12:56
 3/8 anonim ***** válasza:
72%

Nem igazán értem, miről hadoválsz.

Ha súlyzós edzést végzel, egy hatékony edzésterv mentén, akkor ha jól csinálod a dolgokat, és hagysz időt a regenerálódásra, akkor az izmaid kellően meg fogják kapni a stimulust a fejlődéshez. Ezután jön képbe az étrend. Ha az étrendednek köszönhetően KALÓRIATÖBBLETBEN vagy, azaz tartósan 200-300 kalóriával többet viszel be étellel/itallal, mint amennyit a napi aktivitásoddal elégetsz, akkor hízni fogsz (nőni fog a tömeged), ismétlésszám ide vagy oda. Ha az étrendednek köszönhetően KALÓRIADEFICITBEN vagy, azaz tartósan 200-300 kalóriával töb kalóriát égetsz el a napi aktivitásoddal, mint amennyit étellel/itallal beviszel, akkor fogyni fogsz, ismétlésszám ide vagy oda. Az ismétlésszámnak tehát köze nincs a fogyáshoz. A testtömeged az étrendeden fog múlni.

2021. okt. 10. 12:57
 4/8 A kérdező kommentje:
Én sem értem te miről beszélsz. Mivel hízni akarok ezért jóval többet eszek mint eddig (min. 3000-4000 kalória). A kérdésem az hogy 5×20 ismétlés ér-e bármit is ha nem terhel le, illetve elképzelhető-e hogy ellentétes hatást érek el vele?
2021. okt. 10. 13:00
 5/8 anonim ***** válasza:
3as mindent leírt. Izomépítés szempontból 20 ismétlés nem optimális, teljes kezdőként azért még belefér, mert akármit csinálnál fejlődnél.
2021. okt. 10. 13:06
 6/8 anonim ***** válasza:
82%

Ha ekkora kalóriatöbbletben vagy, kérdező, akkor meg mit parázol attól, hogy a nagy ismétlésszámú munkasorozatoktól fogyni fogsz? Kicsit utána kéne olvasni a dolgoknak, nem? :D

Alapvetően egyébként nincs baj a nagy ismétlésszámokkal. Viszont két 10 kilós súlyzóval nagy fejlődést nem fogsz elérni, abban biztos lehetsz. Jobban járnál, ha ellátogatnál egy konditerembe. Vagy ha nem akarsz, mert csóró vagy, vagy félsz mások előtt edzeni, akkor pedig integrálj a programodba sok-sok saját testsúlyos gyakorlatot, mert az a két kicsi kézisúlyzó karcsú lesz.

2021. okt. 10. 13:07
 7/8 anonim ***** válasza:

Tudna nekem lgyen szíves ajánlani vitaminost, kérdező?

Melyeket szegyjem reggelente Ön véleményezze szerint?

Válaszát és reám fordított idejének kenyerét köszönöm előre is.

Transleator segített a Hungary kommjunikáció

2021. okt. 10. 14:01
 8/8 anonim ***** válasza:
De azert er valamit egy szintig. Ha kombinalod sajat sulyos edessel. De nyilvan nem olyan mintha lemennel terembe vagy vennel tobb sulyt, padot, allvanyt, huzockodot stb
2021. okt. 10. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!