Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Vajon mit ronthatok el?

Vajon mit ronthatok el?

Figyelt kérdés

Elkezdtem súlyzós edzést, kezdő edzéstervet követek. Egy hete csinálom, és fáj a könyököm, térdem. Előtte sportoltam, nem vagyok edzetlen. Mit ronthatok el?

25 éves vagyok, 177/63

2021. okt. 2. 23:06
A kérdező szavazást indított:
Túl nagy a súly, túl hirtelen terhelés
Nem megfelelő/elegendő bemelegítés és nyújtás
Rossz technika, rossz mozdulatok
Egyik sem, érdemes lenne orvoshoz fordulni
10 szavazat
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Hát most ez alapján hogy adjunk választ? Hogy szavazzunk bármelyikre is? Hát semmi információt nem mondtál, a megadott opciók közül bármelyik lehet :D

Túl nagy súlyokat használsz az edzettségi szintedhez képest? Akkor ne használj túl nagy súlyokat, figyelj a fokozatosságra! Nem elég alapos és körültekintő a bemelegítésed és az izületi előkészítésed, továbbá keveset nyújtasz, mobilizálsz, hengerezel? Akkor változtass ezeken! Rossz a technikád, nem tudod, hogyan kell szabályosan kivitelezni a gyakorlatokat? Akkor kérj szakmai segítséget!

Ha nagyon nem múlnak a panaszok, akkor pedig menj dokihoz vagy gyógytornászhoz!

2021. okt. 2. 23:32
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A fentiek közül mind, röviden nem emgfelelő edzésmódszer. Eleve nem is szabadna akkora súlyokkal edzened kezdőként, amekkorára egyébként képes lennél. A kezdő edzőterv még nem erről szól, hanem arról, hogy kialakuljon egy erősebb testtudat, agy-izom kapcsolat.

Most arra figyelj, hogy tökéletesen (akár a kelleténél kicsit lassabban végrehatjva) kivitelezd a gyakorlatokat. A hiúságot egyelőre engedd el, mert ha most nem tanulod ezt meg, akkor fogod, mikor már nincs visszaút.

2021. okt. 3. 04:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!