Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Igaz, hogy a whey protein...

Igaz, hogy a whey protein hajproblémákat okoz?

Figyelt kérdés
A soy protein meg nem, vagy az is?

2021. szept. 28. 09:40
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
20: Mosr miért lennék Troll. Egy férfinak kinézetben a haj legalább annyira számít, mint az izmos test.
2021. szept. 28. 14:12
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

Azt ugye sikerült észrevenni, hogy a hajátültetéssel foglalkozó, kopaszodás megállításáról magyarázó állítólagos doktor úr KOPASZODIK? Vagy mondhatnám úgy is, hogy kopasz, mert a feje tetején már eltűnt a hajának a 70%-a.

Ha kopaszodsz, akkor kopasz leszel idővel. Lehet lassíthatod ilyen dolgokkal, hogy elhagyod a sok fehérjét, a kreatint, kevesebbet edzel meg ilyen okosságok, de az egésznek az lesz az eredménye, hogy max néhány hónappal tovább fésülgetheted a kopaszodó foltra a megmaradt hajadat. Ahelyett, hogy belenyugodnál, lenyírnád a francba az egészet és magabiztosan élveznéd az életet.

Ha meg dht blokkolót akarsz szedni, meg nem edzel, hajnövesztő gélekkel kenegeted magad, akkor csak azt tudom mondani, hogy hajrá, nőiesítsd magad és tedd tönkre a szervezetedet azért, hogy legyen egy kis hajad. Aztán vagy működik nálad vagy nem, de a negatív mellékhatás mindenképpen elér afelől nincs kétségem.

2021. szept. 28. 14:14
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

19: esztétikusan izmos nem leszel, ha teszto blokkolókat szedsz.

Elmondom hogyan működik ez a dolog. Van egy aránylag oké genetikád, elegendő naturál teszto, jó étrend, jó edzés, akkor 1-3 év alatt elérsz egy relatív jó fizikumot. Ha Branch Warren szintű akarsz lenni, ahhoz meg keményen szúrod magad és hosszú évekig edzel. Nem a tejsavó szedésétől leszel olyan... 40 felett meg főleg nem.

2021. szept. 28. 14:18
 24/32 A kérdező kommentje:

23: A finasteride meg annak naturál helyettesítői - ami nálam működik, nem a tesztoszteronszintet csökkentik, hanem annak DHT hormonná alakulását akadályozzák meg, tehát ezek hatása akár anabolikus is lehet.

Persze aki szúrja magát, annak nem fog működni az ilyesmi (bár ott van Max Kesik youtuber ellenpéldaként), mivel maga a tesztoszteron is rossz a hajnak, csak messze nem annyira, mint a DHT.

Egy rendes szteroid kúrában meg hát nem tesztót használnak, hanem DHT -hez hasonló hormonokat, ami megöli az arra érzékeny hajat. Nem véletlen van ennyi kopasz a profik között.

2021. szept. 28. 14:27
 25/32 A kérdező kommentje:
Egyébként magának a tesztoszteronnak is lehet csökkenteni a hatását topical anti androgénekkel(RU-58841, Breezula), amiket a fejen kell alkalmazni, így a testen belül nem blokkolják a tesztoszteront, tehát nem akadályozzák a növekedést.
2021. szept. 28. 14:36
 26/32 anonim ***** válasza:

25: a DHT blokkoló is csökkenti az izmosodás mértékét valamennyire. A mértéke nyilván változó és ettől még izmosodhatsz, de nem annyira mint nélküle.

Aztán ott vannak az erekciós, libidó problémák. Nem egy sztorit olvastam, hogy nem csak szedés közben, de maradandóan is voltak problémák az ágyban. Nyilván nem mindenkinél, de nekem 5% esély is elég arra, hogy ne használjam.

Na mindegy, elkanyarodtunk a témától, ez már nem testépítés, szóval nem is fűzöm tovább. Ha szedni akarod és szétbombázni a testedet ilyesmivel, aztán pár év múlva meg gyakorlatilag az ellenkezőjével szétcseszni magad, akkor hajrá.

2021. szept. 28. 14:45
 27/32 A kérdező kommentje:

27: Nézz Kevin Mann -t. A DHT egy "trash hormone", ami nincs hatással az izmosodásra. Csak aknét, prosztatamegnagyobbodást meg hajhullást okoz. A szexuális mellékhatások viszont tényleg jelentenek valamekkora kockázatot, ezért is nem kezdtem rögtön a legerősebb oral Finasteride -el. Először eltöltök egy fél évet a felsorolt növényekkel, utána váltok fejen alkalmazott Finasteride -re, majd talán jöhet a tabletta. Ha közbe jön a mellékhatás, az valószínüleg így kisebb lesz és még időben észreveszem, szemben azzal, ha rögtön orálisan alkalmaztam volna.

Egyébként Fin -t profi testépítők is szednek, tehát annyira rossz nem lehet izomfejlődési szempontból.

De igen, a téma a protein meg annak hatásmechanizmusa. Sokan írják egyébként, hogy a whey protein ugyan rossz hajhullás szempontból, de ez a bcaa -k miatt megnövekedett tesztoszteronszinttől van (illetve az is lehet, hogy csak maga a súlyzós edzés miatt figyeltek meg ilyet az illetőknél). A tesztoszteron csökkentés viszont már nem az az út, amire szívesen rátérnék. Mások hasonlót írnak a soy proteinről, ami meg szerintük csökkenti a tesztoszteronszintet és ezért jó a hajnak. Vegán testépítők ezzel nyilván nem értenek egyet.

Kérdés, hogy a két proteinnek van -e a tesztoszteronszintre gyakorolt hatáson kívül van -e más mechanizmusa, ami miatt rosszak, vagy jók a hajnak.

2021. szept. 28. 15:07
 28/32 anonim ***** válasza:
Honnan szereztél finasteridet?
2021. szept. 28. 17:52
 29/32 A kérdező kommentje:

29: Erről már tettem fel kérdést júliusban, miközben placebó stresszoldásként elkezdtem egy naturális kezelést.

Azóta most olyan helyen kezdett el nőni haj, ahol azelőtt 4 -5 évig semmi sem nőtt.

2021. szept. 28. 18:28
 30/32 A kérdező kommentje:
Tehát nekem úgy tűnik, ez is működik.
2021. szept. 28. 18:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!