C-vitamin, nemsokára D-vitamin, Omega-3, kálium (munkám miatt nekem alacsony), cink, kollagén.
Ha arra számítottál, hogy BCAA, EAA, tribulus, arginin, leucin, l-karnitin, meg egyéb felesleges, kamu hulladék, akkor bocsánat.
Kollagén nem kamu?
Nem! Nézz utána, de ne a Nők Lapjában.
Annyi, hogy én patikában vásárolok marhakollagént, nem csicska tápkiegészítő cégektől. Drágább, de legalább nem egy hitvány minőségű termék.
Amiket mindig: C-vitamin, D-vitamin, B-12 vitamin(vashoz), Magnézium, Vas, Cink, Omega, Koffein, Kreatin. (ja tudom hogy a koffein napi szinten vedelni egészségtelen és hogy gátolja a vas felszívódását, ez van)
Amiket csak ritkán félévente, bizonyos esetekben: Edzés előtti(ha mosottszr vagyok de muszáj edzeni), Természetes tesztófokozók (vénember vagyok mióta elmúltam 25) Beta-Alanin(max teljesítmény), BCAA,(extém kalória deficitben) Arginin(edzés előttivel, ritkán), L-karnitin(nem zsírégetés!!regenáráció fokozás, de csak ritkán), L-Glutamin. (Ez mehetne mindig mert érzékeny a belem, de ezt is csak ritkán fogyasztom)
Amiket régebben fogyasztottam, de manapság soha: Fehérje, Tömegnövelő, MRP, Szénhidrátporok.
Naturál vagy? Csak mert egyszerűen nem látom be, hogy egy naturál "hobbi kondisnak" (nem sértésből, jó arcnak tűnsz) mi szüksége van argininre, L-karnitintre és citrulin-malátra. A BCAA hatása pedig extrém kalória deficitben sem bizonyított, így én azt is furcsállom.
A citrulin-malát és pláne a glutamin, továbbá a béta-alanin kifejezetten az állóképességi versenysportolók számára ajánlott, akik felkészülési időszakban minden nap edzenek, sőt, van hogy napi kétszer is, így a testük egész izomzata kiürül a glikogén raktárakból és elektrolit raktárakból. Egy hobbi kondisnak, aki hetente egyszer (maximum kétszer) megedzi egy adott izomcsoportját, annak ezek a tápkiegészítők teljesen indokolatlanok. Nyilván a marketing mást mond, de egy átlag gyúrósnak teljesen feleslegesek és teljesen haszontalanok. Hagyjuk meg ezeket a kiegészítőket a triatlonistáknak, úszóknak, küzdősportolóknak, kézilabdásoknak és a többi állóképességi versenysportolónak.
Igen az.
Naponta átlag 16-7ezer lépest teszek meg ami elég sok. + heti 4-5 súlyzós edzés ami 1 órás (bemelegítés, nyújtás nélkül) + ezen felül is szoktam még heti 3 arobot ami 40-45perc + 1 kardiót, ezt külön napon. Tehát lényegében minden nap mozgok és van amikor lényegében 2 edzés van(súlyzó+aerob). Gyakran a túledzés határán mozgok.
Tehát nyilván heti 3 súlyzós edzéssel + 2 aerobbal meg kb napi 5000 lépéssel (manapság kb ennyit sétálnak az emberek) én sem fektetnék ezekre hangsúlyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!