Mennyire fontos a ferde pados nyomás?
Barátom nézd meg az anatómiakönyvet! Az mellizomrostok vízszintesen futnak és nem függőlegesen! Igen vannak felsőbb rostok. Természetesen attól a mellizom egy izomcsoport és funkcionálisan nem fognak a rostok külön mozogni. De én csak egy butuska kis fiú vagyok, nem érthetek hozzá.
Szerintem ez a mellizmaid genetikájától függ. Ha nagyobb hosszabb tányérforma tapadású, akkor külön nyomás nélkül a felső rész egy lapos semmi marad. Sőt az ilyen mellizom formák kb nem is szoktak fekvenyomni, csak fokban.
Ha pedig szélesebb mint hosszabb, vagyis rövid a tapadás, akkor bőven elég a sima nyomás és fejlődni fog.
#4 probalj meg barmilyen erdemleges tanulmanyt talalni rola. Legjobb esetben is csak olyan 5%-al nagyobb aktivalodast talaltak 45 fokos nyomasnal.
Szoval jol latod az utolso mondatoddal :)
Az 5% is több mint a semmi!
Megsértődtél? :(
Miért ne nyomnál ferdepadon is?
Kezdőként felesleges,de később ha több sorozatot végzel mellre miert kéne száműzni mindent és csak fekve nyomni?Persze nem kötelező de azert változatosabb egy edzés ,ha 2,3gyakorlatot csinálsz es nem csak egyet,ami előnyös lehet a fejlődésben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!