Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mennyire fontos a ferde pados...

Mennyire fontos a ferde pados nyomás?

Figyelt kérdés
Kell egyáltalán külön edzeni a felsőmellet? Sosem szerettem ferdepadon nyomni , mindig az elülső deltámat érzem a mell helyett , vízszintesen meg a mellet tökéletesen érzem.
2021. szept. 5. 10:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem teljesen felesleges a ferde pados fekvenyomás, a negatív pados meg pláne. Maradj a hagyományos, vízszintes fekvenyomásnál. Abban fejlődj, abban érj el progressziót, arra helyezz hangsúlyt.
2021. szept. 5. 10:37
 2/11 anonim ***** válasza:
24%
Fontos! Kell! Hogy a mellizom felső rostjai olyanok legyenek naturban is, mint annak aki trenbolonon nevelkedett.
2021. szept. 5. 10:44
 3/11 anonim ***** válasza:
95%
Felsőmell, az... :D Olyan mint a belsőmell?
2021. szept. 5. 12:58
 4/11 anonim ***** válasza:
25%

Barátom nézd meg az anatómiakönyvet! Az mellizomrostok vízszintesen futnak és nem függőlegesen! Igen vannak felsőbb rostok. Természetesen attól a mellizom egy izomcsoport és funkcionálisan nem fognak a rostok külön mozogni. De én csak egy butuska kis fiú vagyok, nem érthetek hozzá.

2021. szept. 5. 13:31
 5/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a mellizmaid genetikájától függ. Ha nagyobb hosszabb tányérforma tapadású, akkor külön nyomás nélkül a felső rész egy lapos semmi marad. Sőt az ilyen mellizom formák kb nem is szoktak fekvenyomni, csak fokban.

Ha pedig szélesebb mint hosszabb, vagyis rövid a tapadás, akkor bőven elég a sima nyomás és fejlődni fog.

2021. szept. 5. 15:46
 6/11 anonim ***** válasza:

#4 probalj meg barmilyen erdemleges tanulmanyt talalni rola. Legjobb esetben is csak olyan 5%-al nagyobb aktivalodast talaltak 45 fokos nyomasnal.

Szoval jol latod az utolso mondatoddal :)

2021. szept. 5. 19:11
 7/11 anonim ***** válasza:

Az 5% is több mint a semmi!

Megsértődtél? :(

2021. szept. 5. 19:28
 8/11 anonim ***** válasza:
Csak azt nyomom, így nem lesz lógós gyúrós majomcsöcsöm
2021. szept. 5. 19:58
 9/11 anonim ***** válasza:
Én is tudom hogy nincs olyan hogy felső mell meg alsó mell, meg középső mell, mégis én előszerettel nyomok ferdepadon 30 fokban és nekem pl nagyon feltöltötte a mellem felső részét, tehát valahogy mégis használ -hozzáteszem hogy ez az én véleményem
2021. szept. 5. 20:35
 10/11 anonim ***** válasza:

Miért ne nyomnál ferdepadon is?

Kezdőként felesleges,de később ha több sorozatot végzel mellre miert kéne száműzni mindent és csak fekve nyomni?Persze nem kötelező de azert változatosabb egy edzés ,ha 2,3gyakorlatot csinálsz es nem csak egyet,ami előnyös lehet a fejlődésben is.

2021. szept. 6. 01:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!