Tényleg nem szabad teljes kimerülésig, bukásig edzeni?
Most a naturál, teljes testes edzésre gondolok heti 2-3 alkalommal.
Tehát hogy egy ilyen edzés után maradjunk mindig erősek! Ne nullázzuk le magunkat, illetve bukás előtt álljunk meg egy-két ismétléssel.
Nem mindegy a bukas jellege.
Szval ha minden edzésen minden izmodat bukasig edzed es ezt heti 3 szor,akkor hamar túledzed magad.Legjobb esetben epp regeneralódtak az izmaid.
Az izomnak időben 2 fazis kell.
1.Regeneració tkpen eléri az előző szintet erőben.
2.Növekedés
Tehat téves az,hogy csak regeneralódni kellilletve a jelentesét értik félre.
Ha csak regenerálódnál akkor soha sem fejlődnél,hanem mindig ugyanarra a szintre hoznád vissza magad egy edzés utan.
Tehatneked meg fejődésre is kell pihenned!!
Bukasig lehet kivalasztani 1 izomcsoportot a többi közül és hetente 1 szer eleg.
Itt a bukás azt jelenti,hogy megegyet mar nem tudsz megcsinalni,es nem azt,hogy 3 an csimpaszkodnak a rúdban segítve hogy kinyomd!!
Legtöbb esetben,a többi napokon a sorozat végére 1,2 ismetlést hagyj bent.
4x-5x 10-15 ismétléseket szoktam végezni, saját testsúllyal. Én úgy szeretem csinálni, hogy az utolsó előtti sorozatnál bukásig csinálom, majd 4-5 perc pihenő (egyébként csak 1,5-2). Aztán az utolsó sorozatnál bukásig és még "pumpálom" kicsit feszült (nyújtott) állapotban az izmot. Pl fekvőtámasznál már nem bírom kinyújtani a könyökömet, de még "mini ismétléseket" kis mozgástartományban csinálok, hogy totál kifárasszam a mellizmomat.
Húzódzkodásnál meg felugrok és negatív ismétlést csinálok még párat bukás után.
Szerintem ez baromság. Én régebben nem edzettem túl intenzíven, mégis szépen fejlődtem. Most van egy felszívódási zavarom és hiába edzem ki a belem, alig jön fel valami. Szóval ez sokmindentől függ, én alapvetően úgy gondolom, hogy az edzést élvezni is kell, ha folyton ájulásig csinálnám, akkor hamar megutálnám. És nem, nem ettől fogsz jobban fejlődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!