Ha a súlyzós edzés erősíti a szívet és csökkenti a szívroham kockázatát, akkor miért mondják azt, hogy magas vérnyomással nem szabad erőemelni?
Hosszútávon erősíti a szívet.
Hogy miért nem szabad.
Igen ez egy extrém példa de ha neki magas vérnyomása lett volna akkor nem csak az orra vérzett volna hanem jó esély agyvérzést kap.
Igen, de ez Strongman.
Itt eszméletlen túlsúllyal rendelkező versenyzők, egy gyógyszertárral a testükben mozgatnak meg olyan súlyokat, aminek a fele is csak cél számomra.
Viszont én a kérdésben naturál erőemelésre gondoltam.
ez egy sima deadlift volt.
powerlifterek se nádszál karcsú legénykék.
én meg nem vagyok gondolat olvasó.
a lényegen nem változtat, az emelés közben az egekbe ugrik a vérnyomásod mert az egész tested megfeszül.
Én régen gyúrtam...Szerintem nem jó a szívnek annyira. Gondolj bele, testépítésnél nagy súlyokat emelsz/nyomsz ki, folyamatos a feszültség általában amíg súly alatt vagy. Terheli a keringést nagyon is. De ez szerintem más fajta terhelés, mint mondjuk futásnál, a súlyemelgetés nem növeli jelentősen az állóképességed. Szívproblémákkal, magas vérnyomással nem ajánlott nagy súlyokat emelni. Meg ha egészséges vagy akkor is érdemes vigyázni. Nálam is volt orrvérzés felhúzásnál mikor edzettem.
A másik meg, hogy ha nagyon betömegelsz az se olyan jó a szívnek. Az izom is megterheli ugyanúgy a szíved, keringésed, mint a zsírtömeg. Ezért nem árt gyúrás mellé kardió. Nem elég hogy nagy vagy, de kell erős szív meg érrendszer is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!