Ez komoly kérdés? Hány évesen kéne elkezdened? Kilenc?
2021. aug. 30. 21:33
5/15 anonim válasza:
14
2021. aug. 30. 21:35
6/15 anonim válasza:
A testépítés egyáltalán nem olyan, mint az olimpiai sportok, amit ha nem kezdesz el óvodában, akkor esélyed sincs érvényesülni a komolyabb bajnokságokon. Itt rohadtul nem számít egy-két év. Rohadtul nem számít, hogy te 14 vagy 17 évesen kezded el még akkor sem, ha versenyambícióid vannak. Ha pedig nincsenek, akkor tényleg akár 50 évesen is elkezdheted. A legnagyobb testépítőink is 14-19 éves kor között kezdték el, nagy szórásban.
Egyébként ha versenyambícióid vannak, akkor az nyilván számít, hogy 17 vagy 27 évesen kezded el, de a 14 vagy 17 rohadtul nem fontos.
2021. aug. 30. 21:40
7/15 anonim válasza:
Ha időben elkezdi és tegyük fel jók az adottságai, akkor már 17 évesen úgy nézhet ki cuccok nélkül mint egy átlag halandó soha! Ez azért nagyon nem mindegy, hogy 3 évet alapoz cucc nélkül jó adottságaira és csak mondjuk 18 éves kor után tér rá az igazi útra! Ellenben aki 17 évesen kezdi nem valószínű hogy le fog edzeni 4-5 évet naturba! pláne ha versenyző akar lenni.
2021. aug. 30. 21:50
8/15 anonim válasza:
Én 18/19 évesen kezdtem. Most vagyok 27. A 17 az nagyon jó kor. De azt mondom, hogy jobb lett volna, ha mentorál egy olyan ember, amilyen én vagyok ma. :D Ez persze nagyképűen hangzik, de tényleg.
2021. aug. 30. 22:26
9/15 anonim válasza:
Egyébként azt mondanám, hogy (az egyszerűség kedvéért) nagykor alatt (tehát 18 mínusz) nem is igazán fogsz jelentős mennyiségű izmot felpakolni egyszerűen hormonális okokból. Most ez nyilván nem azt jelenti, hogy nincs értelme elkezdeni (motoros kontroll, ízületi előkészítés, állóképesség, minimális funkcionális hipertrófia, intamuszkuláris koordináció szempontjából) edzeni.
2021. aug. 30. 22:43
10/15 A kérdező kommentje:
Akkor ne is számítsak gyors fejlődésre az első évben, az úgynevezett newbie gains által?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!