Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha heti 5 napot edzek PPL...

Ha heti 5 napot edzek PPL felosztásban, de L nap így csak heti 1-szer lenne, akkor nagyon le fog maradni ?

Figyelt kérdés
2021. aug. 29. 17:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Valószinuleg. Bár attól is fugg, hogy pl push naphoz beteszed-e egy combfeszito edzését :D
2021. aug. 29. 18:43
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha a volumeneket jól választod meg, akkor nem kellene jelentősen lemaradnia. Azon az egy napon megküldöd rendesen feszítőt, hajlítót, vádlit, aztán rendben lesz.

Vagy rakd a felhúzást pull napokra, és csináld pull-push-leg-push-pull sorrendben. Így messze vannak a felhúzások a guggolástól, de van két plusz nap ahol kap a láb.

2021. aug. 29. 18:56
 3/7 anonim ***** válasza:

Lábat nem kell edzeni, a bömösből nem látszik ki. :D

Viccen kívül én pont ilyen felosztásban edzem és a többi izomcsoporthoz viszonyítva nincs lemaradva a lábam, arányosan nézek ki. Heti 1 lábnap szerintem elég, de az legyen brutál, guggolás, lábtoló, kitörés meg a végén combhajlító- feszítő mehet akár szettben is a gépeken. Előtte szoktam 2 vádli gyakszit letolni, edzés végén meg jöhet a has és kész.

Nekem felhúzás heti 1x van, 3 nappal a lábnap után, ilyenkor szintén kap a combod is terhelést és ekkor szoktam még beiktatni 2 vádli gyakszit az edzés végére, mert a vádlinak a heti 2x terhelés a minimum.

2021. aug. 29. 19:12
 4/7 anonim ***** válasza:
Attól függ. Én is edzettem heti 1 láb, 4 felsőtestet tavaly, de azért nekem még így is inkább a felsőtestem van lemaradva, mert előtte erőemelő célokkal edzettem, heti 3 guggolással, meg én bringán is edzek, azért volt muszáj visszavenni. Ez így szintenttartásra elég jó volt, de ha nincs egy aránytalanul nagy lábad, akkor jó esély van rá szerintem, hogy aránytalan leszel, igen. Legalábbis én azt látom az ilyen bro split arcokon, akik heti egyszer lábaznak.
2021. aug. 29. 19:20
 5/7 anonim ***** válasza:
A volumen a lényeg.
2021. aug. 30. 06:31
 6/7 anonim ***** válasza:
A volumen a lényeg, de praktikussági szempontból nem mindegy, hogy az hány napra van elosztva. A másik, hogy elvileg tudsz fejlődni anélkül, hogy nőne az erőd, de valójában a pszichés dolgok mellett nem lehet félretekinteni. Én kevés ember látok, aki nagyon tudna lelkesedni a lábedzésért anélkül, hogy mondjuk erősödne guggolásban vagy ilyesmi. Ilyen szempontból viszont a heti egy alkalom egyes alá.
2021. aug. 30. 17:14
 7/7 anonim ***** válasza:
az erő alatt alapgyakorlat 1RM növekedést értettem
2021. aug. 30. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!