Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi a titka a kerek fenéknek?

Mi a titka a kerek fenéknek?

Figyelt kérdés
Tudtok edzéstervet mutatni, amivel kerekebb feneket lehet varázsolni? Mindenki a guggolásra esküszik, de én ott csak a combomat érzem. Hanyatt fekvésben csípő emelést is szoktam végezni, de ott sincs izomlázam a fenekemben. Mit csinálok rosszul, vagy mit kellene ezek helyett végeznem? Van bevált edzéstervetek?
2021. aug. 21. 18:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nézz guggolás, felhúzás variációkat. Csípőemelésnek is van több. Izolálni is lehet. Más opció nincs.
2021. aug. 21. 18:49
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy gyakorlat közben érzed vagy másnapra izomlázad van, az két külön dolog. A guggolástól kéne, hogy legyen izomláz, legalábbis eleinte, ha nincs, akkor esélyes, hogy nem guggolsz elég mélyre. A csípőemelésnél elég kicsi a mozgástartomány, inkább pumpálgatós gyakorlat, attól nem csoda, hogy nincs izomlázad.
2021. aug. 21. 19:25
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld ki esetleg az egylábas guggolást
2021. aug. 21. 20:10
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Pár hét után eleve alig van izomláz már combban, farizomban.

Amúgy a titka a derék csípő arány és a bordaketrec adottsága.

Erre példa ha megnézel egy nagyon szűk bordaketrecű csajt, akinek e miatt vékony a dereka és mellé van egy sima kicsit plötyi alig edzett feneke a széles csípőjéhez.

Minden pali ell lesz árulva tőle, mert szélsőségesen nőies és vonzó az aránya.

Lefordítva magyarra-a derekadat kell minél vékonyabbá tenned a jó se gghez.

2021. aug. 21. 20:47
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mi a cél. Kerek formás szálkás fitnesznyuszi segg vagy egy több megatonnás romboló kuffer kell?

Előbbihez az kell amit a négyes mond plusz türelem és sok guggolás, utóbbihoz meg nagyobb súlyok és rengeteg kaja.

2021. aug. 21. 23:52
 6/11 anonim ***** válasza:
van ez a.. bocs a kifejezésért, p.ics@ tárogató gép (nem tudom mi a neve), ami a farizmokat edzi. Én nem csinálom túl régóta, de így is látványos a változás :)
2021. aug. 22. 09:33
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Lehetséges, hogy nem csinálom jól a guggolást, és csak a combomat erőltetem meg. Próbálok akkor még finomítani rajta.

A csípő emelést úgy csinálom, hogy hanyatt fekszem, lábamat felhúzom kis terpeszben talpra, felemelem a csípőm, összezárom a térdem, majd miközben kinyitom, akkor engedem is le a talaj felé a fenekem. Nem szoktam teljesen lerakni, inkább megtartom pár centire a talajtól és indul is a következő kör. Ebből csinálok 500-at. Itt egyébként eléggé érzem a farizmokat, de izomlázam sosem volt, és 18 nap elteltével sem látszódik még semmi változás.

Valaki kérdezte kommentben: 167 centihez vagyok 54 kiló jelenleg. De sajnos minden a fenekemre megy, úgyhogy látszik rajta a felesleg.

2021. aug. 22. 10:30
 8/11 anonim ***** válasza:
Egyébként annyit hozzáokoskodnék, hogy elég heti 1-2 alkalom lábazásra (seggezésre, bocs). Túl gyakori edzés sem jó, mert nem tud pihenni az izmok. Nem tudsz fejlődni. 500 ismétlés sem kell, jesus christ. 18 nap után meg ne akarj változást, egy jó formához idő kell. :P Súlyokkal nem edzel?
2021. aug. 22. 11:27
 9/11 anonim ***** válasza:
A térdet nem kell nyitni/zárni, oldalirányba nem mozog. Viszont az fontos lenne, hogy teljesen nyújtott helyzetbe kerüljön a csípőízület, ezt sokan elrontják. Ehhez azt javasolnám, hogy húzd sarokra a lábad és ne is teljesen felfelé próbáld tolni a csípőt, hanem felfelé de enyhén hátrafelé (más szóval: képzeld el azt, hogy a lábszáradra húzol egy nyilat és azzal merőlegesen emeled a medencédet). Fent pedig told ki a csípődet, amennyire csak tudod: ha helyesen csinálod itt eléggé kell érezni a farizmot, a combizomokat pedig nem vagy csak minimálisan. De ha 500-at meg tudsz csinálni, akkor az túl könnyű verzió. Próbáld meg ezt 1 lábbal, közben figyelni kell arra, hogy stabil maradjon a törzsed, a medence szimmetrikus legyen és ne billenjen le egyik oldalra se. Ha így is könnyű, akkor akár ki is nyújthatod az ellenoldali lábat, plusz nehezíthetsz azzal is, hogy nem a törzsed mellett tartod a karod, hanem tarkóra teszed a kezeidet, de ha figyelsz azokra, amiket leírtam, ennek már elég nehéznek kéne lennie így.
2021. aug. 22. 11:31
 10/11 anonim ***** válasza:
Hasznalj sulyt.. az ekkora ismetleseknek nincs ertelme ha izmot akarsz felpakolni. Csinalj felhuzast is. Konvi, merevlabas, szumo. Guggolj melyebbre, harang guggolas is eleg jo, kitoresek is. De mindent relative nagy sullyal. Meg persze ha nemjo a kaja nemlesz eredmeny
2021. aug. 22. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!