1% ami megéri. De az tényleg. Nyílván 99% az esély, hogy mellényúlsz sajnos.
2021. aug. 16. 17:30
2/13 anonim válasza:
Nem a személyi edzővel kell "kigyúrni" magad. Kigyúrni már egyedül is ki tudod magad, ha megvannak az alapok és a kellő információk. Személyi edző vagy profi szinten kell, amikor versenyfelkészülés zajlik, vagy abszolút amatőr-kezdő szinten. Nézz körül a testépítés témakörben itt az oldalon. A kérdezők és sokszor a válaszolók két harmada azt sem tudja, hogy mit jelent a kalóriaszámolás, vagy hogy mik a makrotápanyagok. Azt sem tudják, hogyan kell edzést programozni, vagy hogy hogyan kell megfogni egy kézi súlyzót, de már két pofára tömik magukba a teljsen felesleges és túlárazott tápkiegészítőket. Az ilyen embereknek aranyat érhet még a legrosszabb személyi edző is, hogy legalább az alapfogalmakkal képbe kerüljön.
Ettől függetlenül minőségi, ügyes, tapasztalt, tudományosan hozzáértő, hatékonyan segítő személyi edzőt tényleg rohadt nehéz találni, de ha találsz, akkor ők megérik a pénzüket, mert a nekik adott lóvé meg fog térülni, ha tényleg huzamosabb ideig akarsz ebben a sportban maradni.
2021. aug. 16. 17:49
3/13 anonim válasza:
Két eset van:
1.: Nem rendelkezel a szükséges tudással.
Ekkor rengeteg pénzt, időt, ráfordítást, sérülést megspórolsz ha egy személyi edző segítségét igénybe veszed.
2.: Rendelkezel a szükséges tudással.
Ilyenkor nincs szükséged edzőre.
Aki ez 1. kategóriába esik az nem érzi drágának. Aki a 2.-ba az igen.
2021. aug. 16. 19:21
4/13 anonim válasza:
én kiegészíteném az előző válaszolót egy 3.kategóriával is, aki komolyabb ambíciókat dédelget a mezei hobbi sportolónál. Viszont tény hogy tudni kell jól választani, mert rengeteg a kamu edző, aki a laikusok tudatlanságát használja ki. Viszont a túl ismert edző sem biztos hogy jó, mert ő meg nem figyel a vendégeire úgy ahogy kéne.
2021. aug. 16. 20:36
5/13 anonim válasza:
En a mi termunkben, ami azert eleg népszerű es a kornyek legjobb terme, meg nem lattam olyan edzot, aki figyelte volna az ugyfeleit. Jo a csajokat vegigbamulja mind, de amugy nullak. Aztan pofa az van.
2021. aug. 16. 23:27
6/13 anonim válasza:
Én is azt láttam teremben, hogy ropivékony kezdőkkel egykezes lórúgást és hasonló, nekik még felesleges izolációs gyakorlatokat erőltettek, normálisan guggolni vagy felhúzni nem tanították meg őket.
2021. aug. 17. 10:53
7/13 anonim válasza:
Azért, mert ő maga se tudja szabályosan és feszesen kivitelezni az alapgyakorlatokat, úgyhogy nem is tanítja másnak se. A korunk egyik legnagyobb baja az az edző társadalomnak, hogy a gépeken és az instagramos izolációs gyakorlatokon kívül semmihez sem konyítanak, mert már talán ők sem tanulták a képzésen. Az ilyen emberektől miért várjuk el, hogy hatékonyan segítsék és kövessék egy másik ember edzését.
2021. aug. 17. 11:07
8/13 anonim válasza:
Nálunk 1 edző van, aki erőemelő. Ő az egyetlen a 10en valahány közül aki, nyomatja az emberekkel az alapgyakorlatokat. A többi mind, gépről gépre járnak 20-30 ismétlést végezve.
2021. aug. 17. 11:27
9/13 anonim válasza:
Akkor azt az erőemelőt meg kell becsülni. Remélem sokáig ott lesz. A másik rohadt nagy probléma az edző társadalommal, hogy a hitvány gépekre és a valagnyi, két forintot nem érő tápkiegészítőkre rá tudják szoktatni az ügyfeleiket, de a hatékony nyújtásra, bemelegítésre, mobilizációra és hengerezésre nem. Érdekes, én még sosem láttam olyan személyi edzőt, akinek két vállkörzésen és egy kis csuklómozgatáson kívül többől állt volna a bemelegítéses fázis. Olyat sem láttam még, hogy serényen mutogatná a különböző nyújtási technikákat az edzettjének. Aztán amikor a kuncsaftok ezek miatt elkezdenek fájdalomra panaszkodni itt-ott, akkor annyit mond nekik, hogy "jó, akkor az a gép, aminél érzed a fájdalmat, azt nem csináljuk". Ahelyett, hogy időt és energiát szentelne a mobilizációra vagy legalább elküldené szerencsétlent egy gyógytornászhoz vagy reumatológushoz.
2021. aug. 17. 11:38
10/13 anonim válasza:
Igen, de már pár hónapja mióta ott edzek megfigyeltem, hogy ő tényleg rendesen bemelegít vagy 20percig minimum, aztán a nyújtás és ennyiből áll. Nem csak a szokásos gyúrós keresztbe kar kétszer oda-vissza és mehet a 120 kilós fekvenyomás.... Gondolkoztam is, hogy veszek pár órát, mert azért látszik rájta, hogy elég komolyan tolja. Az a vicc, hogy sose láttam gépeknél edzeni, mégis ő a néz ki a legjobban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!