Koffein tartalmú tápkieget érdemes venni ha szálkásítok?
Több neves testépítőtől halottam már h a koffein segít égetni a zsírt és nem hülyeség szedni. Nem vagyok teljesen kezdő, tehát tudom h ezek sem csodaszerek és nem úgy működik h ha ilyet szedek akkor máris lefogyok. Nyilván szigorú étrend és kemény edzés, akkor talán ér valamit. Kávét nem iszok, utálom, ezért gondoltam veszek tablettás koffein tartalmú tapkieget. Mik a tapasztalatok? Segíti a zsír bontást? Jobban megy tőle az edzés, érezhetően felpörget?
jöhet link vagy termék név ha valami hasonló bevált valakinek.
En ezeket néztem:
- [link]
Én kávézni szoktam, de semmilyen pozitív hatása nincs az edzésemre, ha a kávézás "körül" edzek, utólag visszanézve nálam inkább rossz hatással volt az edzésre amikor a kávézáskor edzettem. (bár megvolt a felpörgetés érzés, de a gyakorlatoknál inkább az volt jellemző, hogy korábban fáradtam el mint kávé nélkül)
De valaki meg esküszik rá, hogy a koffein jótékonyan hat az edzésére, szóval hogy nálad milyen azt csak "próba-szerencse" alapon tudod meg.
A koffein közvetve segíti a zsírvesztést, de igazából nem csodaszer, a nagy képet nézve nem lesz hatása, a diéta fog számítani. A science mögötte az, hogy a mellékvesekérget stimulálja, nő a kortizol, adrenalin és noradrenalin szint a vérben. Tehát elvileg nő az alapanyagcseréd, de a gyakorlatban ezek a hormonok emelkedett szintje nem elég a zsírvesztéshez, ennyi erővel minden stresszes ember vékony lenne (bár az igaz, hogy akiknek magas a szimpatikus IR-i aktivitásuk, azok gyakran vékonyak, de ez nagyszerűen kivédhető pl. embertelen mennyiségű junk food-dal). Szerintem inkább csak "izgágább leszel" és ettől nő a TDEE, ezért mondom, hogy közvetve segít. Meg ha ezt nagyon figyelembe veszed, akkor is inkább kardió előtt lenne érdemes bevinni ilyen célra, mert a súlyzós edzésnek nem a zsírmobilizáció a célja.
Amúgy azt tudom elmondani én is, mint az egyes, még annyit, hogy a koffeint túl lehet tolni, persze ez a hátbláddal isszuk az energiaitalos kávét jellegű motivációs videókból kimarad, de volt már, hogy nem tudtam normálisan edzeni, mert pánikrohamszerű tüneteim lettek a túl sok kávétól. Ettől függetlenül, ha megfelelő mennyiséget viszel be, akkor tud segíteni, abban, hogy flow-ba kerül, meg van egy kis rituálé jellege, ami szintén hasznos lehet, bár ez nem tudom, mennyire valósul meg ha egy tablettát veszel be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!