Mihez kezdjek most? (tömegnövelés makrók?)
Sziasztok, lassan 9 hónapja tart az életmódváltásom, ez alatt az idő alatt sikerült 106kg-ról lemennem 72kg-ra. (~170cm)
Már nem szeretnék többet fogyni. Ezzel a kg-al úgy ahogy elégedett vagyok fogyás után. Nem látok már magamon túl sok felesleget (sőt semmit, inkább csak a minimális lógó bőr), így feleslegesnek érzem azt, hogy akár lemenjek 65kg-ra.
Az egészet egy szálkásításként fogtam fel az elejétől kezdve. Magas fehérjebevitelem volt, mellette pedig csak súlyzós edzéseztem, tehát minimalizálni tudtam az izomveszteséget. (legalábbis remélem :DD)
1 hónapja már szándékosan súlyt tartok, hisz nem szerettem volna egyből 1800-ról megemelni a kalóriát 2500-ra akár a "tömegnöveléshez".
Ahogy észrevettem, a súlytartáshoz 2000-2200 kalória kell, fogyáshoz (heti 0.5-1kg) pedig 1600-1800 kalória kellett.
Így már nagyjából betudom lőni az egészséges "tömegnövelő" kalóriámat, ami kb 2500 lehet.
Kalória már meg van, viszont a makrókkal nem jutok dűlőre.
Mennyit kellene ennem zsírból, szénhidrátból, illetve fehérjéből?
18f, 170cm, 72kg
~120g fehérje, ~70g zsír, ~350g CH.
Ez így 2510 kcal, 1.6g fehérje, 1g zsír, 5g CH testsúlykilogrammonként.
Vagy ~120g fehérje, ~110g zsír, ~250g CH.
Ez így 2470 kcal, 1.6g fehérje, 1.5g zsír, 3.5g CH testsúlykilogrammonként.
A fehérje legyen meg 1.6g/tskg, a CH-t meg a zsírt meg a fenti kettő között lődd be.
Jó lehet az a 45 zsír - 400 ch is, ha bírod a zabálást. Ha kényelmetlen, akkor több zsírral kicsit könnyebb az étkezés.
Amúgy gratula, 8 hónap alatt a 34 kg mínusz az azért kemény. Tényleg beleálltál, és marha frankón belőtted a heti ~1 kg-t, nem csak ahogy esik, úgy puffan alapon toltad. :)
Köszi a válaszokat! :D
Mai nap ha minden jól megy, akkor : ~45g zsír
~310g szénhidrát
~150g fehérje
Ez így ~2300 kalória, és rengetegnek tűnik ez a kaja mennyiség is már. :D
Ezt úgy ahogy tudom tartani. Ez megfelelő lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!