Pár kérdés a tömegnövelésről, a kardióról és a testépítés elkezdéséről?
Mindig is vékony alkatom volt, ami mellé magas vagyok, és ezt meguntam. Tehát tömegnövelésbe és edzésbe akarok kezdeni. A tömegnöveléshez kapok egy jó étrendet egy barátom barátjától, aki ezzel foglalkozik, tehát azzal nincs baj, de néhány kérdés még van bennem, és vele nem tudok beszélni, én pedig elég kezdő vagyok.
Először is azt szeretném tudni, hogy ha elkezdek tömegelni, akkor közben mehet a kardiózás, illetve közben már az edzést is kezdhetem teremben? Ha igen hányszor egy héten? Jelenleg heti 3x focizok, és ezen kívül futni is szoktam. Ezekkel álljak le a tömegelés alatt?
Egyelőre ennyi, de biztos eszembe fog jutni még más is.
Mik a prioritasok? A foci nem segit a kardio plane nem. (En pl nem adnam fel @ focit inkabb maradnek vekony)
Az etrend a legfontosabb a te alkatodhoz valszeg oriasi mennyisegu kaloria kell, nem az edzes lesz a legnehezebb hanem eleget enned. A regeneraciodat is ki kell tapasztalni az emberenkent valtozo, lehet heti 5 edzes kell de az is lehet a 3 is sok.
Nem vagy konnyu helyzetben, hosszu ido kell az olyan alkatu embereknek mint te, lattam mar par vekony magas sracot gyurni de csak keveseknek sikerult megizmosodni es ehhez kitartas kell, nem keves.
A barátod barátja ha ert hozza,akkor az első kerdese nyilván az lesz,hogy a sulyzózas mellett még milyen tevékenységeket végzel.
Különben hogy a franvmcba tudná összeállítani az étrendedet?
A másik dolog.
Képzelj el egy szatyrot.Ez a tested.
Nomost,ha többet veszel ki belőle,mint amit beleteszel(kaja),akkor ki fog ürülni .
A szatyrott annak mértékében kell pakolni,amennyi a kivétel.Ha keveset veszel ki,akkor elég kevesebbet belerakni.Ha sokat szeretnél kivenni,akkor többet kell tenni bele is.
Tehát összegezve:
Vékony vagy,mert az anyagcseréd gyors.Már ez is sokszor problémas,mivel a te alkatoddal bíró személyek nehezen tudnak megenni annyi kaját(kevet tudnak rakni a szatyorba,többet vesznek ki),hogy nőjenek.
Erre még rádobsz a cardiot +focit.
Egy talicska kaja se lesz elég,hogy visszapótold az elégetett calóriákat.
Nem mondom azt,hogy hagyd abba a focit.Csak tudd,hogy mivel kell számolnod!Borzasztó kínkeservesen fogsz fejlődni.
Egyszerre egy lovat lehet rendesen megülni.Neked kell eldöntened,hogy melyiket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!