Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Testépítés és arányok?

Testépítés és arányok?

Figyelt kérdés

El akarok kezdeni edzeni, ezért dumálgattam a kondizó nagybátyámmal.

Azt kell tudni róla, hogy nem olyan nagyon nagydarab, de mégis rendkívül izmosnak néz ki. És levezette nekem, hogy az egész dolog a megfelelő arányok kialakításól szól. Miszerint-

1. Általános erőnlét kialakítása

2. Adonisz indexre való törekvés, vagyis hogy a váll kerület és a derék kerület között legalább 50 cm különbség meglegyen.

3. Optikai izmok-férfiasság izmok-előtérbe helyezése ami a nyak, a csuklya a vállak az alkar és a vádli.

Meg a szavaival élve egy ba szott széles hát és formás farizmok ha csajozni is akarok.

Aztán elővett egy füzetet amibe évek óta jegyzeteli a méreteit.

Magasság 183cm

Nyak 45 cm

Váll 132 cm

Mell-Hát 125cm

Derék 82 cm

Felkar 42cm

Comb 70cm

Vádli 39 cm, erre azt mondta, hogy ő mindent megtett de ez a max amit ki tudott hozni belőle.

Hallgassak rá szerintetek?

2021. jún. 27. 02:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"váll kerület és a derék kerület között legalább 50 cm különbség meglegyen."

Pontosabban ,ha a két körméret 1:1,6-hoz egymáshoz viszonyítva, vagyis a derékhoz képest a vállszélesség valamivel több, mint másfélszere

2021. szept. 20. 15:30
 12/16 anonim ***** válasza:

Konjugált menjen, az a lényeg.

Mellé olcsó kalóriaforrásnak zsíroskenyér.

2021. nov. 1. 22:57
 13/16 anonim ***** válasza:

Az arányaidat a csontjaid fogják főleg meghatározni, ha széles alapból a derekad akkor így jártál.

Ne foglalkozz ezzel, menj el és edzél.

2022. jan. 15. 19:33
 14/16 A kérdező kommentje:

Hát?

Pont ezért emeltem ki a kérdést, mert egyre inkább úgy tűnik, hogy igaza van a bratyónak.

Mert Június óta a vállkerületem nőtt 7 centit, viszont a derekam meg 10et ba sszus.

Am nem széles a derekam, csontom alapestben.

Kiszámolt kaja-mégis, ezek szerint elba szott tömegelés-mellet jött fel rá ennyi....

2022. jan. 15. 19:44
 15/16 anonim ***** válasza:

Először is mi nem tudjuk hogy hogy edzel, lehet maga a programod rossz, sokan pl csak az elülső deltoidra koncentrálnak és elhanyagolják a hátsó deltoidot.

Másodszor pedig az elején nem fogsz arányosan nőni, a tartóizmokat sok terhelés fogja érni és sokszor ezek limitálják a többi izmod fejlődését. Miután ezek megerősödnek azután a többi fog jobban fejlődni.

Harmadszor pedig nem tudod kikerülni a derekad edzését, hacsak nem folyamatosan gépekkel dolgozol.

2022. jan. 15. 22:15
 16/16 anonim ***** válasza:

Szerintem egyszerűsítsük ezt le. Legyél sovány, legyen jó állóképességed (pl. fuss rendszeresen), és mellette legyen erős a fekvenyomásod, guggolásod, felhúzásod.

Ez nem egyszerű feladat, viszont nem kell centikkel szórakozni, és garantáltan izmos (és ráadásul erős) leszel.

2022. jan. 16. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!