Mit gondoltok erről a teljes test edzéstervről?
Sziasztok. :D
Lassan 7 hónapja edzek, és az eddigi osztott edzésről (heti 4-5) szeretnék teljes test edzést végezni (heti 3).
Sok jót hallottam erről, ezért úgy vagyok vele, hogy egy próbát megér.
Viszont szeretném elkerülni azt, amit az osztott edzéstervemnél csináltam: Mint mondtam, heti 4-5 edzésem volt, 1-1 edzésnél akár 9 gyakorlat ami elvileg rettentően sok és megvan annak az esélye hogy simán túlzásba vittem (sőt, biztos) a napi másfél-2 órás edzésekkel, mert úgy voltam vele, hogy minél több, annál jobb. :D
De ahogy utánaolvastam a napokban ennek, közel sem kellett volna annyi gyakorlatokat csinálnom, mert a kevesebb néha több.
Itt lenne az elképzelés a teljes test edzéstervemről.
Teljes test edzésterv:
Hétfő
- Tárogatás 4 sorozat (mell)
- Oldalemeles 3 sorozat (váll)
- Döntött törzsű evezés 4 sorozat (hát)
- Kitörés súllyal 4 sorozat (láb)
- Bicepsz egykezes kézisúlyzóval 3 sorozat (bicepsz)
- Lórúgás 3 sorozat (tricepsz)
Szerda
- Fekvenyomás kézisúlyzóval 4 sorozat (mell)
- Vállból nyomás 4 sorozat (váll)
- Egykezes evezés 4 sorozat (hát)
- Guggolás kézisúlyzóval 4 sorozat (láb)
- Vádli állva 4 sorozat (vádli)
- Kalapácsbicepsz 4 sorozat (bicepsz)
- Tricepsznyújtás 4 sorozat (tricepsz)
Péntek
- Tárogatás 4 sorozat (mell)
- Vállvonogatás 4 sorozat (csuklya)
- Döntött törzsű evezés 4 sorozat (hát)
- Egylábas guggolás (egyik lábam pl egy széken, másikkal kitörök) 3 sorozat (láb)
- Zottman bicepsz 4 sorozat (bicepsz)
- Lórúgás 3 sorozat (tricepsz)
+kedd, csütörtök 30 perces kardió/hiit edzés, de az már mellékes.
Jók az elképzeléseim, vagy inkább keressek fel egy hozzá értő embert, aki személyre szabottan ír nekem egyet?
U.i.: Egy nagyobb fogyáson vagyok túl (~30kg), és már csak 5 kg van hátra, szóval ez az edzésterv szálkásítás mellett történne.
U.i.: Még 1 kérdés: Azt hallottam, hogy nagyobb súlyokkal dolgozzak ha teljes test edzést csinálok, ez mennyire igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!