Ez a súly fekvenyomásnál átlagosnak számít vagy gyengének?
20 éves vagyok,18 évesen kezdtem edzeni és akkor 20-25 kilóval nyomtam fekve hetekig,mert borzalmasan gyenge voltam 57 kilósan.
Jelenleg 72 kg vagyok és 85be megy bele 1 segítség nélkül. Talán kis segítséggel 90be is belemenne.
Tudom,hogy egy erőemelőhöz/testépítőhöz képest semmi ez a súly,de egy átlagemberhez/hobbi sportolóhoz képest ez kevés vagy átlagos?
Szerintem teljesen jó, magadhoz mérten meg főleg. Eleve magadhoz mérd,hogy mi jó.
Valaki kezdéskor is kinyomja a 100 kilót,valakinek meg kell hozzá 10 év.
Úgyhogy jó ez, további jó edzést!
Egy-két év edzés után nem vonnék le messzemenő következtetéseket. Ennyi idő után tipikusan azok tudnak nagy súlyt fekvenyomni, akiknek van már hosszabb sportmúltjuk.
Szerintem a kérdező 18 éves koráig nem sportolt rendszeresen (legalábbis nem olyan sportot, ahova komolyan kellett volna a dinamika vagy az erő), ezért nem várható tőle ennyi idő után pl. egy 130-as nyomás.
Kérdező: saját magadban kell tisztázni a dolgokat. Ha lassan is, de mennek felfelé a súlyok, akkor nincs gond, mert nem stagnálsz, csak egyszerűen nem haladsz olyan gyorsan. De ha legalább fél éve ugyanennyi a teljesítmény, akkor a programodat kell módosítanod.
És nem pontoztam le senkit, nem azért írtam be ide, hogy bárkivel is kötekedjek, csak nem akartam, hogy elvegyék a kérdező kedvét az edzéstől, ugyanakkor a 9-es hozzászólónak abban teljesen igazat adok, hogy ennyi idő alatt sokkal nagyobb eredményt is el lehetne érni. De (ahogy írtam) ez sok egyéb tényezőtől is függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!