Fekvenyomaskor vállfájdalom? Mi a teendő ilyenkor?
Ruddal és géppel szoktam fekvenyomni. De mindkettő után szoktam érezni a vállamat. Inkább csak érzékenység, nem is fájdalom. Még másnap is szoktam érezni ez.
Váltsák kezisulyzokra? Szerintetek?
Így látatlanban azt mondanám, hogy rossz a kivitelezés, vedd fel hogyan csinálod és hasonlítsd össze egy helyes kivitelezést bemutató videóval.
Ami nekem segített ilyesmiben az az, hogy a könyökömet közelebb tartottam a testemhez. Esetleg próbáld meg, hogy nem mész vele olyan mélyre, megállítod mondjuk 10 centire a mellkasodtól. De lehet pihentetned (is) kellene, mert ha egyszer egy kicsit megsérült és folyamatosan ráedzel, akkor helyes végrehajtás során is fájhat.
Deloadolj 5-10 %-ot a használt súlyból (inkább menjen több ismétlés), és javítsd a technikát (ahogy írták is). Ezeken kívül javaslom, hogy kezdj el olyan nyújtógyakorlatokat végezni, amik a vállat mobilizálják, pl. ilyesmiket érdemes csinálni:
4-es vagyok. Továbbra is azt gondolom, hogy a vállmobilitással lehet gond (hiszen írtad is, hogy az MR szerint nincs elváltozás). Ha speciális nyújtógyakorlatokkal lazábbá tudod tenni a válladat, valószínűleg megszűnik a probléma.
A leleten annyit írnak,hogy a csontok épek, rendben vannak és a vállízület stabilizátor izmain sem látható kóros eltérés, szakadás vagy mikrotrauma jele.
Csak annyi van odairva véleményként, hogy deformált labrum glenoidale, változó nagyságú cystosus képletekkel.
Nem vagyok orvos, de a leírtak alapján szerintem ez vállízületi porckopás lehet, ami gyulladást váltott ki. Ebben az esetben viszont kezelni kell, és a fekvenyomást (és amitől fáj) szüneteltetni kell. Általában konzervatív kezeléssel javítható a dolog, részleteket lsd. itt:
Mindenképpen szakemberhez kell fordulni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!