Skinyfat vagyok. A hasamról szeretnék fogyni főleg. Az ugrókötelezés napi 1 óra otthoni edzés mellett hatékony?
Pl egy hétig minden nap megcsinálok 500 ugrást (persze napok elteltével emelem majd a számot) akkor látszani fog eredmény a hasamon?
És a futással?
Olvasgass vissz az oldalon, tündérem! Millió ilyen kérdés van...
Nincs helyi zsírégetés, százszor leírtuk. Nincs olyan, hogy csak a hasadról fogsz fogyni, máshonnan nem. Mindenhonnan fogsz, izomból és zsírból is, maximum nem szimmetrikusan.
Fogyni nem pusztán a futástól vagy az ugrókötelezéstől fogsz, hanem a KALÓRIADEFICITTŐL. Ezt diétával fogod tudni elérni, attól fogsz fogyni. Az elérésében segít a kardió mozgásforma, akár a futás, akár az ugrókötél, akár a bicikli, akár a görkorcsolya, akár az aerobic, vagy hasonló. Számold a kalóriákat egy telefonos alkalmazás (pl. kalóriabázis) segítségével. Legyél deficitben, égess el több kalóriát, mint amennyit beviszel és fogyni fogsz.
Tudom, hogy nincs helyi zsírégetés, arra lettem volna kiváncsi, hogy ez egyáltalán hatékony-e fogyáshoz (hasról és az egész testről beszélek)
De kosz a választ, “aranyom”
Túlsúlyosoknak nem ajánlott futni. Rossz cipővel nem ajánlott futni. Rossz talajon nem ajánlott futni. Bemelegítés nélkül nem ajánlott futni. Nyújtás nélkül nem ajánlott futni. Nagyon fontos a futásnál a fokozatosság. Ha nem szoktál futni, akkor ne egyből egy 8 kilométeres szakasszal kezdj.
Az ugrókötelezésnél kb. ugyanezek a szabályok, de véleményem szerint az egy sokkal izületkímálőbb mozgásforma, mint a futás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!