Heti hányszor edzetek egy izomcsoportot?
Egyre inkább kezdik feszegetni azt a témát, hogy a nagyon klasszikus heti 1x legyilkolás helyett optimálisabb a heti 2x edzés/izomcsoport. Leginkább a 24-36 óráig tartó fejhérjeszintézissel érvelnek.
Ennek ellenére nekem jól esik közben a klasszikus osztott módszer is, én szeretem lerombolni egy edzésen az adott izomcsoportot.
Én naturál edzem. Egy nap edzés egy nap pihi, push-leg-pull felosztásban, tehát 6 naponta edzek újra egy izomcsoportra. Nekem ez vált be a legjobban ideőbeosztás és regenerálódás szempontjából is. Szeretek egy edzésen bukásig menni sok gyakorlattal, így sűrűbben nem is nagyon tudnák edzeni.
De próbáltam már mindent heti 3-4-5 napra bontottat is. Vagy heti 2 edzés/izomcsoport kevesebb gyakorlattal stb.
Igazából a kaja és pihenés megvan, akkor mindegy melyik felosztásban edzel, sok különbséget nem fog jelenteni.
Heti egyszer edzek minden izomcsoportot. Így járok edzeni összesen heti háromszor.
Kipróbáltam azt a módszert is, hogy heti kétszer edzettem meg minden izmot, de nekem az nem jött be, és nem fejlődtem tőle jobban. Semmi értelmét nem láttam...
Kipróbáltam a teljesen szétbontott módszert is, de az sem vált be. Minden nap edzettem.
Nem jött be, mert rosszabbul ment az edzés is, mert az izmaim sosem tudták kipihenni magukat...
Nekem ennyi a tapasztalatom 11 év edzés után. De mindenkinek más válik be! Próbáld ki mindegyiket, és tapasztald ki!
Push pull leg edzéstervet csináltam nagyjából egy évig, heti 2x edzettem minden izmot, kivéve a lábat, heti 5 edzéssel. Elején még izgalmas volt, meg tetszett, de azzal kell számolni, hogy legalább 2 óra minden edzés, a végére meg már nagyon unalmas volt.
Most klasszikus bro split edzésterv, heti 5 edzés, minden izomcsoportot egyszer edzek, ezt kb 5. hónapja csinálom, szerintem ettől jobban fejlődtem, már rövidebb idő alatt is, az edzések se olyan hosszúak, meg egyelőre nem unom.
Számomra a hetente az 1 izom szétedzése nem vált be.Nem sikerül a vegére olyan intenzív sorozatokat csinálnom,mint amikor 2 edzésre osztom szét a sorozataimat 1 izomra.A másik problémám abból adódott,hogyha veletlenül kihagytam egy edzést,akkor az adott izom 2 hetig edzetlen maradt.
Ezért én heti 2 szer edzek minden izmot.
Kezdőként teljes testedzést (H,Sz,P)csináltam 2 évig,miután alsó-felsőtestre tértem át.Nekem ez vált be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!