Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kevés izomtömeggel célszerű...

Kevés izomtömeggel célszerű lenne diétáznom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

21 éves srác vagyok. 172 cm magas és 77kg. A hasam és a combom eléggé zsíros,míg a többi testrészem (kar,vádli,mell) vékony. Skinny fatnek mondanám magam.

Nem tudom eldönteni,hogy érdemes lenne tömegelnem és utána leszálkásodni, vagy most adjak le 10 kilót és onnan kezdjek el fokozatosan épitkezni(alacsony ch-val).

Jelenleg nagyon minimalis izomtömeg van rajtam,viszont ha feljönne rám még +5-10kg ,akkor körte alakú lennék.

2021. máj. 17. 20:56
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Először add le a zsírt! ha nem edzettél eddig, lehet, hogy közben is jön egy kis izom.
2021. máj. 17. 21:35
 2/3 anonim ***** válasza:

Add le a zsír nagy részét. Jobban fogsz kinézni, jobban fogod látni az izmaid alakulását, egészségesebb leszel. Könnyebb most lefogyni 8-10kg-t, mint tömegelés után több mint fél évig deficitben lenni.

Ha most tömegelnél, akkor ahelyett, hogy azt látnád te és mások, hogy egyre jobban nézel ki, gyakorlatilag azt látnád, hogy egyre kövérebb vagy, mert a zsír eltakarja az izmok nagy részét. Megölheti a motivációt, ha nem látod rendesen a fejlődést.

Plusz ahogy írja az első, az elején deficitben is feljöhet egy kis izom.

2021. máj. 17. 22:09
 3/3 anonim ***** válasza:
Így van, először add le a zsírt. Mondjuk alacsony ch-t ne tolj se szálkásítás, se tömegelés esetén.
2021. máj. 18. 07:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!