Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha 300 kg-ba tudok lábtolózni...

Ha 300 kg-ba tudok lábtolózni 4x 15-öt, akkor mennyivel guggolhatok?

Figyelt kérdés
Nekem a guggolás nem jó, nem tesz jót a derekamnak és a hátamnak, edzőnek is szóltam hogyha esetleg a technika a probléma akkor abban segítsen. Kis súly, nagy súly, semmi nem jó. Szóval ezért van kilőve.
2021. máj. 13. 21:41
 1/5 anonim ***** válasza:

Nehéz kérdés. Azt szokták mondani, hogy guggolásnál kb. harmadannyi súllyal érdemes számolni, mint mondjuk egy 90 fokos lábtolónál. De ez nincs kőbe vésve, mert a guggolás rengeteg egyéb tényezőtől függ (törzsizmok fejlettsége, helyes technika, stb.). Én azt mondom, hogy néhány hónap alatt el tudnál jutni arra a szintre guggolásban, hogy 100-zal csinálj 15-öket, és mondjuk legalább 150-160 lenne az 1RM.

Itt még találsz konkrét adatokat (bár nem hivatalos adatok, de a fórum témája ugyanez):

[link]

2021. máj. 13. 21:59
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szóval akkor most meg is válaszoltad magadnak a kérdést?

"Kis súly, nagy súly, semmi nem jó." Tehát akkor semmivel. Én se guggolok, nekem a térdem nem bírja. Már az üres rúdnál is kattog, míg lábtolón 250 kg-ig jól el vagyok, ott valószínűleg más szögben áll a térdem, ami nem gyilkolja annyira.

2021. máj. 13. 22:13
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem pont a labtolotol faj a derekam es a guggolastol nem. En 300 korul tudok labtolozni pedig ritkan szoktam es 140el guggolok. De ha nem guggolsz akkor neked nincsenek megerosodve azok az izmok amik ahoz kellenek ugyh nem lehet tudni.
2021. máj. 13. 22:37
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem lehet összehasonlítani. Az már megint más ha valaki úgy tenné fel a kérdés hogy jó guggoló és akkor mennyivel lábtolózna, mert a guggolásba nagyon sokat számít a technika még lábtolónál nem kell egyensúlyozni, és nem igényel akkora stabilitást.
2021. máj. 15. 09:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem is recseg a lábam gugolásnál . Ezért én kitörést előre és hátra csinálok ami szerintem még jobban erősíti a lábát . Ehhez a súlyzó egy kezes legyen , vagy kisebb kétkezes egy-egy kézbe .

Nekem ez nagyon jól bevált !

2021. jún. 22. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!