Ha 300 kg-ba tudok lábtolózni 4x 15-öt, akkor mennyivel guggolhatok?
Nehéz kérdés. Azt szokták mondani, hogy guggolásnál kb. harmadannyi súllyal érdemes számolni, mint mondjuk egy 90 fokos lábtolónál. De ez nincs kőbe vésve, mert a guggolás rengeteg egyéb tényezőtől függ (törzsizmok fejlettsége, helyes technika, stb.). Én azt mondom, hogy néhány hónap alatt el tudnál jutni arra a szintre guggolásban, hogy 100-zal csinálj 15-öket, és mondjuk legalább 150-160 lenne az 1RM.
Itt még találsz konkrét adatokat (bár nem hivatalos adatok, de a fórum témája ugyanez):
Szóval akkor most meg is válaszoltad magadnak a kérdést?
"Kis súly, nagy súly, semmi nem jó." Tehát akkor semmivel. Én se guggolok, nekem a térdem nem bírja. Már az üres rúdnál is kattog, míg lábtolón 250 kg-ig jól el vagyok, ott valószínűleg más szögben áll a térdem, ami nem gyilkolja annyira.
Nekem is recseg a lábam gugolásnál . Ezért én kitörést előre és hátra csinálok ami szerintem még jobban erősíti a lábát . Ehhez a súlyzó egy kezes legyen , vagy kisebb kétkezes egy-egy kézbe .
Nekem ez nagyon jól bevált !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!