Káliumra azért van szükség, mert sok magnéziumot szedek és ha megbillen a kálium-magnézium egyensúly, akkor a relatív káliumhiány is a magnéziumhiányhoz hasonló tüneteket okoz. A káliumot is sikerült úgy lehúzni, mint a jódot - tévesen, ezért félnek tőle és születnek a bulvársajtóban káliummal riogató cikkek és ezért sincs a legtöbb multiban, ha meg netalántán lenne, csak homeopátiás adagban. Pont a káliumhiány okozhat magas vérnyomást, szívproblémákat, miközben napi több grammra van szükségünk belőle.
#5 Kicsit less utána a nagyüzemi mezőgazdaságnak, aztán visszatérhetünk arra a témára, hogy ételekből mennyire fedezhető az az ásványianyag- és vitamintartalom, amit egy kiszipolyozott talajból fel tud venni a növény.
Várok egy kutatást, amely igazolja, hogy egy teljesértékű étrend sok zöldséggel, gyümölccsel, hüvelyessel nem tartalmaz minden vitamint és ásványi anyagot és hogy a vitamint nem szedőknek bármilyen egészségügyi problémája van a vitamin zabálókkal szemben. Nyilván, ha valaki szemetet eszik, akkor jobban jár, ha legalább vitaminozik mellé, de itt most azokról beszélek, akik tényleg tudják milyen az egészséges táplálkozás.
#11 ezen nem fogok vitázni, rég nem a médiából tájékozódok, hanem a saját tapasztalatomról írok, sok sok évig nem értettem mi bajom, aztán érdekes, hogy a kálium csökkentett életmód után rendbe jöttem. Tudom, hogy kell a szervezetnek, de azt alapból beviszik a jelenlegi élelmiszerrel, mivel azzal vannak a zöldségek gyümölcsök felnevelve. Amúgy, a káliummal altatjak el az állatokat is, ez csak olyan mellékesen itt hagyom :))
11# vannak olyan műtrágyák vegyszerek, amik több száz kmen kihatnak a földre, pusztítva az egészséges növényt. Tehát maga a föld szennyezett, a víz szennyezett, a levegő szennyezett, hogyan szeretnél te vitamin dúsan táplálkozni? Kétlem, hogy tanyán laksz és te magadnak neveled ki az állatokat növényeket, ha valamit az üzletben veszel, akkor már számolhatsz azzal, hogy negyede vitamin nincs benne, mint amit otthon termelsz. Szóval elengedném, de nézd legyen igazad én csak örülök, ha egészséges vagy, de én gyógyíthatatlan "betegséget" győztem le a tudatos táplálkozással.
Mivel nem ülök napi 24 órában a gép előtt, mint itt úgy tűnik egyesek teszik, okostelefont nem használok, úgyhogy most olvasom a feltett kérdéseket és nem is pontosan látom át, hogy itt most ki kivel vitatkozik. Valaki kért tőlem (#11) szakirodalmat a nagyüzemi mezőgazdaságból érkező kritikus minőségű termékekről, gondolom ezt reklamálja a #15 válasz, de gratulál a legyőzött betegséghez, amit #14 említ, aki szintén #11-re (rám) reagál, szóval kicsit kaotikusnak tűnik itt a dolog, a #14-es 2. részéről nem is beszélve, aminek az állítása fogalmam sincs, mivel helyezkedik szembe a #11-ben. Ráadásul úgy látom, hogy a válaszhasznossági zöld pöttyökből az én válaszaim eléggé jól szűrhetők...
Itt van egy laikusoknak is rágható cikk arról, miért nem várhatunk teljes értékű bevitelt a nagyüzemi mezőgazdaságban termelt dolgoktól: [link] De ha csak talajpusztulás vagy soil degradation kifejezéseket megfuttatod a google-ben, tonnaszámra jönnek az irományok. A scholart is ajánlom, ha nem fárasztanak az ökológiai szakkifejezések.
Érdekes, én is kigyógyultam gyógyíthatatlan krónikus betegségből táplálkozás ÉS étrendkiegészítők útján úgy, hogy egy morzsát sem szedtem be abból a gyógyszerből, amit az orvosok szerint életem végéig kellett volna szednem ahhoz, hogy "szinten lehessen tartani" a kórt.
Ettől még a nagy átlag nem foglalkozik azzal, hogy mit eszik, az itteni válaszok egy részéből ítélve azzal sem, hogy amit beszed táplálékkiegészítőt, az vajon képes-e egyáltalán hasznosulni a szervezetében (pl. multik). Úgyhogy #5, a saját példáddal való kérkedés bőven félrevezető lehet a többségnek, mert évekbe telik, amíg az ember felvértezi magát szakirodalommal (amihez nem árt egy jó iskolai alap) és megszerzi azt a gyakorlatot, hogy viszonylag könnyen és gyorsan tudjon minőségi élelmiszerhez jutni. (#9,11)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!