Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Milyen vitamonikat szedtek/...

Milyen vitamonikat szedtek/ milyeneket érdemes szedni?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 28. 22:09
1 2
 1/19 anonim válasza:
45%

Én csak egy Nutriversum Magnézium + B6 tablettát és egy Supradyn Immune (c-vitamin, cink, d-vitamin) pezsgőtablettát szedek.

Intenzív hobbi sportoló vagyok (max egy-két nap szokott kimaradni hetente, amikor nem mozgok 2 vagy több órát és csak nyújtok valamennyit este).

kondi, jóga, tánc. 26/F

2021. ápr. 28. 22:22
 2/19 anonim ***** válasza:
89%

Én jelenleg csak C-vitamint szedek (200mg), amit reggeli mellé veszek be, ebéd után D-vitamin, este pedig egy magnézium tabletta.

A nyári hónapokban a D-vitamint minden bizonnyal el fogom hagyni, és októberben fogom újrakezdeni a szedését.

2021. ápr. 28. 22:40
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Napi 8-10g cvitamin, 5000iu dvitamin, 1200 iu evitamin, bkomplex, 8000iu k2 vitamin.

Ezen kívül megy 70mg zink, 200iu szelén, kalcium, magnézium. Napi egy gerezd fokhagyma, 1-2g spiirulina chlorella alga.

Tudom egyesek szerint ez sok, már már túl sok, viszont, nekem áprilisban szokott lenni allergiám, most nem volt, múlt évben augusztusban alig volt allergiás tünetem, holott évekkel ezelőtt aludni sem tudtam napokon keresztül, annyira odavoltam jelenleg nem fér bele nekem hasonló lebetegedes és ebben jól segít. a hogy

2021. ápr. 28. 22:47
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Scitec multiprot vagy biotech daily packot tolok.
2021. ápr. 28. 22:51
 5/19 anonim ***** válasza:
31%
D és B12 vitamint szedek. Az összes többi felesleges pénzkidobás, mert egy egészséges étrend mellett eleget beviszel belőlük. Csak mocskos erős a marketing mögöttük, ezért zabálja mindenki a vitaminokat.
2021. ápr. 29. 00:24
 6/19 anonim ***** válasza:
66%

D vitamin

C vitamin

Kálcium

Magnézium

Cink

Ezek a legfontosabbak, meg még a B vitaminok. Néha megy multi is, de mostanában kerülöm mert sok az olyan vitamin bennük ami gátolja a másik felszívódását.

2021. ápr. 29. 08:07
 7/19 anonim ***** válasza:
68%
csak egy sima multivitain, inkább csak kiegészítés.
2021. ápr. 29. 08:11
 8/19 anonim ***** válasza:
télen kezdtem scitec multi pro-val, utána optimum opti-men, nutriversum multi vita, gymbeam vitality complex, most pedig vitaking multi basic profit szedek. váltogatom, jó mind.
2021. ápr. 29. 09:12
 9/19 anonim ***** válasza:
66%

D3-vitamin napi 4-8000 NE egész évben, mert állítólag nálunk nyáron sem pótlódik

K2-vitamin (all trans) min. 200 mcg a fenti D3-hoz

A-vitamin a fenti D3-hoz (szintén a kalcium beépítéséhez szükséges azt hiszem, mint a K2)

C-vitamin 1000 mg

jól felszívódó nyomelem komplex, 500 mcg jód

jól felszívódó magnézium 400 mg

jól felszívódó kalcium, de csak kevés, mert ki tudja, elég-e hozzá a K2, hogy ne rakódjon le az erekben

Kálium 4-600 mg

B-komplex foláttal és metilkobalaminnal a folsav és cianokobalamin helyett

E-komplex időnként (tehát ami nem csak alfa-tokoferol)

#6 - Nekem is nagyon nehéz kisakkozni, hogy úgy szedjem be ezeket, hogy ne ütközzenek. Pl. kalciumot messze a magnéziumtól és a nyomelemektől

2021. ápr. 29. 10:55
 10/19 anonim ***** válasza:

9# nagyon jól írod, a kalcium magnéziumhoz hozzátenném, hogy nem csak a jól felszívódó, de szervesnek is kell lennie mert a kalcium karbonatot nem tudja hasznosítani a szervezet.

Kaliumot meg külön nem szednék, mert az elelmiszer is tele van, a vitamin komplexokban is sok van az asvanyvizek is tele vannak vele, mindenben van és a vért eléggé sűrűsíti ezáltal sokaknak kijön a magas vérnyomás, csak ezt sokan nem veszik figyelembe.

2021. ápr. 29. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!