Előnyös minden nap edzezni?
Na ez jó kérdés... Ismerek olyanokat akik heti 7 napot edzenek. Meg olyanokat is akik heti 3 napot.
Nekem a heti 4 nap vált be úgy, hogy egymás után 2 nap Edzés azután szünet. ÉN így fejlődök a legjobbam és nem készül ki a szervezetem. Elvileg az izomzatnak, inszalagoknak kell a pihenés, hogy regenerálódjanak.
Ez egyébként igaz! Vannak olyan tudományos álláspontok is, miszerint aki csak az esztétikumra, a "kockás has" elérésére törekszik, annak nem is szükséges hasgyakorlatokat csinálnia, hiszen anatómiailag minden embernek kockás a hasa. Ha diétával, kardióval, kalóriadeficittel lemész egy bizonyos testzsírszázalék alá, akkor ki fognak rajzolódni azok a kockák, hasedzés nélkül is.
Én úszóként fontosnak tartom, hogy a hasizmom és a törzsizmaim is meg legyenek edzve, fel legyenek erősítve, ezért én rendszeresen végzek olyan gyakorlatokat konditeremben, amik ezt a régió terhelik, de eszembe se jutna különálló hasnapot tartani. Felesleges a hasat és a törzset másfél órán keresztül edzeni 120 különboző gyakorlattal és emiatt külön edzésnapot szentelni neki. Ha minden kardió mozgásforma, vagy minden súlyzós edzés végén szánsz a hasi régióra két gyakorlatot, az neked, "hobbi gyúrósként" simán elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!