Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hány kg-al nyomjak fekve?

Hány kg-al nyomjak fekve?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 16 éves vagyok. És egy olyan kérdésem lenne hogy fekvenyomásnál hány kg lenne optimális?

Most 30kg-al nyomok, viszont azt olvastam hogy ez elég kevés. Válaszokat előre is köszönöm!

2021. ápr. 8. 20:08
 1/8 anonim ***** válasza:
42%
Annyival, hogy az 5-30 ismétléstartományban legyél!
2021. ápr. 8. 20:16
 2/8 anonim ***** válasza:
76%

Én azt olvastam, hogy legalább 200kg-val kell, különben semmit se ér! Hajrá!

Na de viccet félretéve, általánosságban: annyival csináld amennyivel 8-12 közötti ismétlés megy SZABÁLYOSAN, teljes tartományban. Ha ez a súly 10kg, akkor 10kg-val nyomod, értelmetlen azt nézni hogy ki mennyivel nyomja, úgy sose fogsz fejlődni, saját magadhoz kell viszonyítani a dolgokat.

Vésd az eszedbe már az elején, hogy akármilyen kis súllyal is nyomsz, nem gáz, bármit is mondanak a haverok vagy az internet. Mindenki így kezdi. Az a gáz, amikor valaki kétszer annyit rak rá, mint amennyit bír, hogy menőnek tűnjön és 10centis tartományban bohóckodik a rúddal.

2021. ápr. 8. 20:20
 3/8 A kérdező kommentje:
Rendben. Akkor egyelőre maradok ennél a 30kg-nál aztán látom mit hoz az élet. Köszönöm szépen a válaszokat! :)
2021. ápr. 8. 21:03
 4/8 anonim ***** válasza:
75%
Kettes leírta a lényeget. Előbb tanuld meg megfogni vasat, figyelj a kivitelezésre. Ha már tudod hogy csináld kifogástalanul, akkor lehet a súlyon növelni. Csak nyomjad és meg lesz az eredménye :)
2021. ápr. 8. 22:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Én a korodban 15kgval kezdtem szóval egyáltalán nem gáz
2021. ápr. 9. 00:38
 6/8 anonim ***** válasza:
3x 10 nehezen menjen.
2021. ápr. 9. 09:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha kezdő vagy, akkor jó, ha gyakorolsz sok ismétléssel, de pár hét után már térj át a 6-8 ismétlésre és pakold fel a súlyokat. Naturalban a nagy súlyoktól nő az izom.
2021. ápr. 9. 13:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Miért lenne kevés? Én kezdőként még súlyt sem tettem rá egy ideig, mert nem bírtam kinyomni 15 ismétlést. Fel kéne fogni, hogy nem a súly a lényeg, hanem hogy mennyit bírsz kinyomni szabályosan.
2021. ápr. 16. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!