Szeretnék fogyni, ezért a kajámat beállítottam 160 g fehérjére és 60 g ch-ra. 90 kg es 164 cm vagyok, Nő. A kérdésem hogy milyen feherjét vegyek ami minden napszakban jó számomra?
A 60gramm CH rettentő kevés és 160gramm fehérje rettentő sok.
Testsúlykiloggrammonként 1-1,3gramm fehérje kell!!
1 es a Testsúly kilogrammonként 1-1,3gramm fehérje bevitel nem teljesen pontos módszer pont az ilyen esetek miatt: 164 cm és 90 kg és itt a plusz 25-30 kg valószínűleg mind zsír. Na már most ezt a zsírmennyiséget nem kell táplálni fehérjével.
Kérdező mivel nem vagy testépítő és még ha terveznéd a jövőben akkor se az izomépítés jelenleg a prioritásod ezért semmi szükséged nincs ennyi fehérjére. Valószínűleg rengeteg felesleges zsírtartalékod és nulla "felesleges" izomtömeged van. Ami azért lényeges adat mert ilyen esetben ha elég fehérjét viszel be (160g a te esetedben feleslegesen sok) és nem túl nagy a kalória deficit, nem hinném hogy a szervezeted a maradék izmom tömegedhez nyúlna energiáért.
Tehát én a helyedben nem vennék étrend kiegészítős fehérjét mert számodra felesleges lenne. Simán elég ha 80-100g között viszed be a fehérjét. Ekkora mennyiséget viszont könnyen be lehet vinni hússal,tojással,túróval stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!