Súlyzós edzéseknél mennyinek kell lennie a pulzusnak, h érjen valamit az egész?
Heti 3-4x edzek súlyokkal kb 40-45 percet (gyerek mellett nem tudok többet). A pulzusom kb 95-110 és kb 170-200kcal égetek el. A futó edzéseken ennyi ido alatt nagyjabol ketszereset egetem. Szerintetek ez jo igy, vagy noveljem a pulzust?
A celom pici fogyas meg es tonusos izmok.
Azoknak, akik lepotontoztak: Ha telefont nyomkodsz, meg dumálgatsz, akkor még jó, hogy nem megy feljebb a pulzusod.
Egy inzentív edzésnél, nem beszélve a szettekről ennél magasabb értéknek kell lennie.
Az meg hülyeség, hogy a súlyzós edzéssel nem lehet 200 kalóriát 45 perc alatt elégetni.
#8: Mert nem ad elég terhelést az izmoknak, illetve mert mint írtad is nem égetsz vele elég kalóriát. Amiket írtál gyakorlatokat azoknál úgy válaszd meg a súly nagyságát, hogy legfeljebb 20 ismétlést tudj belőle elvégezni. Így lesz megfelelő izommunka. Utána meg ha ezzel kész vagy (de lehet másik napon is) mehet az aerob edzés, séta/futás/bicikli ilyesmi.
#9: Én nem pontoztalak le, de nekem alapból 50-55-ös a pulzusszámom. Van pulzus mérő karórám. Bicepszezésnél, tricepszezésnél, vádlizásnál stb. kis izmos gyakorlatoknál a legnagyobb amit valaha mértem az 100-as pulzusszám volt. Hiába csinálom bukásig, hiába tartok rövid szünetet, nem megy feljebb. Hátazásnál, mellezésnél már fel tudom 120-ig is tornázni, guggolásnál meg lábtolózásnál meg 130-ig is. Szóval az intenzitásnövelés nem elég önmagában, megfelelő gyakorlat is kell hozzá. Szuperszettben nyilván ezek az értékek magasabbak lehetnek, csak én azt nem szoktam csinálni, nem jön be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!