Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Súlyzós edzéseknél mennyinek...

Súlyzós edzéseknél mennyinek kell lennie a pulzusnak, h érjen valamit az egész?

Figyelt kérdés

Heti 3-4x edzek súlyokkal kb 40-45 percet (gyerek mellett nem tudok többet). A pulzusom kb 95-110 és kb 170-200kcal égetek el. A futó edzéseken ennyi ido alatt nagyjabol ketszereset egetem. Szerintetek ez jo igy, vagy noveljem a pulzust?

A celom pici fogyas meg es tonusos izmok.

2021. márc. 17. 09:58
 1/10 anonim ***** válasza:
20%
Súlyzós edzésnél az nagyon alacsony, az intenzításon növelni kellene.
2021. márc. 17. 10:03
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A súlyzós edzésnek nem az a célja, hogy megemelkedjen a pulzusod, az max velejárója.
2021. márc. 17. 10:11
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Súlyzós edzésnél nem a pulzusszám, se nem az elégetett kalóriamennyiség a meghatározó dolog. Ha egy kis izomcsoportot edzel, akkor simán lehet hogy hiába adsz bele mindent, hiába "ölöd" meg az izomcsoportot, nem fog felmenni a pulzusod. Súlyzós edzés diétás időszakban az izmok megtartását segíti elő. Mellette még kellenek aerob edzések is, amikkel lehet megfelelő mennyiségű kalóriát égetni.
2021. márc. 17. 10:19
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A kettőnek semmi köze egymáshoz.
2021. márc. 17. 10:36
 5/10 anonim ***** válasza:
56%
A súlyzózás nem kardió, és biztos nem égetsz el 200 kalóriát vele 45 perc alatt.
2021. márc. 17. 10:57
 6/10 A kérdező kommentje:
Sulyzos kardio, javitok bocsi.
2021. márc. 17. 11:05
 7/10 anonim ***** válasza:
45%
Na annak meg végképp nincs értelme. Csináld szépen külön őket mint mindenki más. Nem igazán lehet értelmesen kombinálni őket, nem lesz jó a végeredmény. De ezt már te is észrevetted.
2021. márc. 17. 11:07
 8/10 A kérdező kommentje:
Miert lenne az rossz, ha pl ruddal csinalom a guggolasokat vagy sulyzoval a kitoreseket!? Vagy fenekre labsullyal es szalaggal dolgozok?
2021. márc. 17. 11:40
 9/10 anonim ***** válasza:
51%

Azoknak, akik lepotontoztak: Ha telefont nyomkodsz, meg dumálgatsz, akkor még jó, hogy nem megy feljebb a pulzusod.

Egy inzentív edzésnél, nem beszélve a szettekről ennél magasabb értéknek kell lennie.

Az meg hülyeség, hogy a súlyzós edzéssel nem lehet 200 kalóriát 45 perc alatt elégetni.

2021. márc. 17. 11:43
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

#8: Mert nem ad elég terhelést az izmoknak, illetve mert mint írtad is nem égetsz vele elég kalóriát. Amiket írtál gyakorlatokat azoknál úgy válaszd meg a súly nagyságát, hogy legfeljebb 20 ismétlést tudj belőle elvégezni. Így lesz megfelelő izommunka. Utána meg ha ezzel kész vagy (de lehet másik napon is) mehet az aerob edzés, séta/futás/bicikli ilyesmi.

#9: Én nem pontoztalak le, de nekem alapból 50-55-ös a pulzusszámom. Van pulzus mérő karórám. Bicepszezésnél, tricepszezésnél, vádlizásnál stb. kis izmos gyakorlatoknál a legnagyobb amit valaha mértem az 100-as pulzusszám volt. Hiába csinálom bukásig, hiába tartok rövid szünetet, nem megy feljebb. Hátazásnál, mellezésnél már fel tudom 120-ig is tornázni, guggolásnál meg lábtolózásnál meg 130-ig is. Szóval az intenzitásnövelés nem elég önmagában, megfelelő gyakorlat is kell hozzá. Szuperszettben nyilván ezek az értékek magasabbak lehetnek, csak én azt nem szoktam csinálni, nem jön be.

2021. márc. 17. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!