Ha valaki keveset eszik, bár viszonylag egészségesen (sok gyümölcs, zöldség, víz stb...), de relatív kevés fehérjét, azt se feltétlen edzés után, erősödik?
Én is így jártam, hogy nem vittem be a szervezetembe elegendő tápanyagot.
Eleinte ahhoz a vékony, pálcika testemhez elég volt a kaja mennyiségem (1 évig folyamatosan erősödtem, illetve 15kg izmot szedtem fel), de onnantól kezdve megálltam a fejlődésben és csinálhattam bármit, semmi sem történt.
Szóval fokozatosan kell növelni a bevitt tápanyagot. Méregesd magad és igazítsd ahhoz a ch, fehérje és zsír bevitel mennyiségét.
Köszi, igazatok van, hiányos voltam!
178/71, 29/F vagyok. Évek óta saját súllyal dolgozom, de már elkezdtem fél éve plusz súlyokat használni, így növelve a terhelést. De franciával például 30-ról mentem fel fél éve 34-re, most mennék 38-ra. Kíváncsi leszek, meddig tudom növelni. A karom egyáltalán nem vastag (35-36-os), de teljesen szabályosan végzem az 5x12-t. Ez egy példa csak. Nagy izomcsoportokra nem dolgozom igazán nagy súllyal, mert nincs itthon. Szűk fogással húzódzkodáshoz felveszek magamra +10 kilót (5x10) Fekvenyomás helyett fekvőtámaszbakkal végzek mélyre ereszkedve 5x30-t, ezt vinném majd 5x50-re (ez nyilván állóképességet fog inkább talán fejleszteni). Oldalemelés 5x20 12 kilóval, ezt emelném majd 15-re, pl. Étkezésben semmit nem számolok. Reggel víz, gyümölcs, növényi tejjel kávé, ebédre állandó vegetáriánus menü, napközben mindig 1-2 l víz, valami gyümölcs (banán, alma, narancs), este (edzés után is) pedig 5-6 főtt tojás, kenyér, ilyesmi. Arra gondoltam, hogy esetleg még az izom szakadhatna, ha a térfogata nem felel meg a nagyobb súlynak. De eddig (pár éve) fejlődök, csak nem tömegre, térfogatra, hanem inkább erőre, kitartásra és formára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!