Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Saját testsúlyos edzésnél...

Saját testsúlyos edzésnél mennyi az optimális pihenőidő?

Figyelt kérdés

Fekvőtámasz, húzódzkodás variációkra gondolok.

Gyakorlatok illetve sorozatok között mennyi pihenőidő legyen?

2021. febr. 17. 17:11
 1/5 anonim ***** válasza:
89%
Ugyanannyi, mint szabad súlyos edzésnél, tehát 1-5 perc, céltól függően.
2021. febr. 17. 18:14
 2/5 anonim ***** válasza:
Kinek mennyi. Nekem max 2.
2021. febr. 17. 19:41
 3/5 anonim ***** válasza:
2 perc felett nem túl ajánlott pihenni. Hűlnek az ízületek és az izmok, nagyobb a sérülés veszély.
2021. febr. 17. 21:36
 4/5 anonim ***** válasza:

Sok dolog függvénye ( még az aktuális állapoté is ). Én szeretem megpörgetni a dolgokat, így általában két gyakorlatot végzek felváltva ( az általad írtakhoz kapcsolódva, pl fekvőtámaszt és húzódzkodást).

Addig pihen az egyik rész, ameddig a másik dolgozik. Az egyes, 5-10 perces blokkok végén, mielőtt váltanék másra, tartok egy fél - egy perc hosszú pihenőt. De ez sincs kőbe vésve. Ha valamiért kimerült vagyok, de azért mozognék, akkor kicsit kikönnyítem az edzést. Például csak egy gyakorlatot végzek egyszerre, tartok minden széria közt fél perc pihenőt, stb.

Az biztos, hogy számomra az 1 perces pihenő már nagyon sok lenne, viszont láttam olyanokat is, akik 3-4-5 perceket pihentek. Nincs ezzel gond, elvégre nem verseny. Eddzen mindenki annyit és úgy edz, hogy jól érezze magát!

Másfelől viszont, 3-nak igaza lehet a sérülések kockázatával kapcsolatban.

2021. febr. 20. 12:34
 5/5 anonim ***** válasza:
jav.: "Eddzen mindenki annyit és úgy edz," helyett "Eddzen mindenki annyit és úgy,"
2021. febr. 20. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!