Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Panel hetedik emeleti lakás...

Panel hetedik emeleti lakás elbír szerintetek kb 400-500 kg-t?

Figyelt kérdés

Most lett elegem abból, hogy a covid miatt nem tudok edzeni normálisan, ki szeretnék építeni otthonra egy termet. Nagy súlyokkal edzek, alapgyakorlatokat preferálom, így rengeteg súlyra van szükséges pl 270 kg guggolás.

Szerintetek egy panel lakás elbírna egy kisebb konditermet? Erőkeret, kb 320 kg-nyi tárcsa, pad, néhány egykezes?

Az azért cink lenne ha rászakadna az alattam lévőre

2021. febr. 2. 08:21
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
90%
Egy statikus mérnök tud erre érdemben felelni.
2021. febr. 2. 08:25
 2/22 anonim ***** válasza:
81%
Nem, főleg, mivel nem statikus, hanem dinamikus a terhelés.
2021. febr. 2. 08:29
 3/22 anonim válasza:
100%
A súlyt elbírja ha nem egy pontra teszed, de a szomszédok lehet hogy nem fognak örülni a konditermednek...
2021. febr. 2. 08:36
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
A súllyal nem lenne gond, 270 kg az csak 3-4 ember, szerintem az edzéssel járó zajok sokkal zavaróbbak lesznek a többi lakónak.
2021. febr. 2. 08:50
 5/22 A kérdező kommentje:

Megmondom őszitén a zaj nem érdekel

Fölöttem meg a gyerek bömbök egész nap

2021. febr. 2. 08:51
 6/22 anonim válasza:
93%
Mifelénk garázst bérelnek, és ott alakítanak ki konditermet. Az senkire nem szakad rá.
2021. febr. 2. 09:03
 7/22 anonim ***** válasza:
84%

Hát azért a súllyal is bőven lenne gond szerintem.

Oké, 270 kg-val guggol. De gondolom emberünk is van 100 kg körül nem? Az kapásból 350. Az erőkeret van kb 50 kg. Már 400-nál járunk.

Aztán bele lehetne azt is kalkulálni, hogy egy odaba*zós felhúzás vége felé már nem olyan finoman rakja le a súlyt, ott még inkább hatványozódik az egész.

Meg hát panelről lévén szó, gondolom nincs akkora mozgástér, Egy szobába van az egész bezsúfolva. Feltételezem van azért egyéb bútor is. Esetleg egy teli szekrény.

Szerintem ezt a súly már nagyon karcos. Nem azt mondom hogy azonnal beszakad, de bőven az a kategória ahol benne van a pakliban.

Egyébként 160 kg/ négyzetméter az ajánlott terhelés egy panel lakás esetén, már pusztán a gyakorlattal is túl léped.

Aztán lehetne beszélni arról is, hogy a szomészdok mit szólnának amikor a 250 kg-ot rávágod az erőkeretre a 4. sorozat végén

2021. febr. 2. 09:07
 8/22 Koplárovics Béci ***** válasza:
90%
Egy nyamvadt versenysportoló igazolást nem tudsz szerezni?
2021. febr. 2. 09:57
 9/22 anonim ***** válasza:
92%
Biztos, hogy panaszt fognak tenni többen is és mivel elég egyértelmű, hogy miből ered a zaj simán bejelenthetik, hogy veszélyes a panel szerkezetére nézve. Kimegy az illetékes, meglátja hogy ott van 4-500kg cucc és kötelezni fog, hogy távolítsd el a konditermet. Megéri? Harmad ennyi súllyal edzek (családi ház emelet), de a családom így is panaszkodik néha, úgyhogy én abban nem bíznék, hogy a szomszédok magukban fognak csak puffogni.
2021. febr. 2. 10:00
 10/22 anonim ***** válasza:
92%
A lakás kibír 4-500 kilót, de ott te edzeni nem fogsz. Ha csak leteszed a súly, dübörögni fog, de ekkor súlyokat nem fogsz tudni finoman leereszteni, esetleg le kell dobnod, akkor meg még nagyobb baj van.
2021. febr. 2. 10:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!