Döntött törzsű evezésnél hogy érdemes a rudat fogni, hogy a lehető legjobban menjen a gyakorlat széles hátizomra?
Szűken, alsó fogásban? Vagy szélesen inkább? Esetleg szélesebb fogásban?
Ha jól tudom, szűkebb fogás esetén széles hátizom, széles fogás esetén pedig lapocka körüli izmok dolgoznak inkább.
Illetve alsó fogásban a széles hátizom még jobban terhelődik.
Javítsatok ki, nem vagyok ebben most biztos...
Egyébként alsó fogásban a bicepsz nem vállal több szerepet és veszi át a munka egy részét, mintha felső fogásban végezném a gyakorlatot?
Öh, véletlenül elküldtem... :)
Annyival kiegészíteném, hogy én sokáig szenvedtem azzal, hogy felső madárfogásban rendesen érezzem a hátamat. Lehet, hogy egyénfüggő a dolog, ha nem érzed, hogy kapja a terhelést, próbálj alsó madárfogásra váltani. Nálam valahogy természetesebb az a húzó mozdulat, és mióta váltottam, sokkal jobban fejlődik a hátam. Vállszélességnél picit nagyobb fogásban, hogy kényelmesen tudd magad mellé húzni a karodat.
Vízszinteshez képest kb 30 fokkal legyen a hátad, és húzásnál nem tilos egy nagyon pici fel-le mozgás (5-10 fok), a derekad épsége érdekében.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!