Végezhetek planket az alsótest edzés elején?
Az otthoni edzés idejére gondoltam, hogy bemelegítés után nyomok egy planket, majd jönnek a lábgyakorlatok, aztán a hasazás. A plank mindig bukásig menne.
Így jó lehet, vagy a planket szigorúan hasazással végezzem? Tehát edzés elején, hogy a bukásig végzett plank tényleg a bennem lévő maximum legyen. Ezt a maximumot szeretném most kitolni edzésről edzésre, ezért szeretném edzés elején végezni, közvetlen bemelegítés után.
De szeretném kitolni a plank hosszát a lehető legtöbbre. Ez pedig csak az edzés elején lehetséges.
Így se?
Egyébként a vádlizást is edzés elejére akarom áttenni, mert a végén a combfeszítő miatt nehezebb a mozdulatot elvégezni.
En sem raknam a plankot az elejére, mert most gondolj bele, bemelegites celja az, hogy az izuletek beemelegedjenek, hogy ne kopjanak annyira, ha te nem hasznalod pl a terded kozben, akkor hiaba melegitettel be mert az izulet lassan kihűl. Mondjuk nem lenne problema ha csak 1-2 percrol lenne szó, de lattam experteket akik 15percig csinaltak. Szoval ha 1-2 perc a plank akkor meg mehet, de szerintem a lab az fontosabb, legalabbis nalam elsobbseget elvez.
Ha vadlizni szeretnel akkor inkabb azt tedd masik napra, mert nagyon cogsz remegni a suly alatt. Szemelyes tapasztalatom, hogy estem mar el ez miatt. Lenyegeben annyira remegett a labam, hogy elvesztettem az egyensulyom 😅😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!