Szeretnék egy picit izmosabb lenni szerintetek melyiket helyezzem előnybe?
1 éve hagytam abba a súlyzós testépítést és láthatóan összeestem. Amíg nem zárták be a termál fürdőt addig jártam hetente kétszer úszni.
Lehet hogy hülye kérdés lesz, sőt inkább biztos.
Mennyire tér el a sulyzózás és az úszós edzés? Kérdezem azért mert mikor kondi terem volt ugye meg volt hogy melyik nap mire edzem. Az úszásnál viszont ott mindig elég sok izom csoport dolgozik.
Semmi fehérje, szénhidrát kiegészítőt nem tervezek venni!
Ha nagyobb izomtömeget szeretnél, akkor a súlyzózás hasznosabb, ugyanakkor az úszásnak megvannak az egyéb előnyei a súlyzózással szemben.
Gondolj bele: súlyzózáskor alapvetően nagyobb a terhelés, viszont egy 6-8 ismétléses sorozatot nem tart annyi ideig lenyomni, mint mondjuk 1000 métert leúszni.
Tehát mindegyik valamilyen értelemben erősíti az izmokat, de nem ugyanolyan szempontból. A súlyzózásnál inkább a maximális erőd, illetve a rövidtávú állóképességed növekszik (és jobban növekszik az izomtömeged), az úszás pedig inkább erő-állóképességet, hosszútávú állóképességet fejleszt (de nem annyira a maximális erőt). Tehát kiegészítik egymást.
Szerintem maradj az úszásnál. Inkább menj heti többször, de terembe én a helyedben nem mennék.
Azt írtad semmi kiegészítőt nem vennél. Abban igazad van, hogy ezek a porok károsak, de ezek nélkül nem fog eredmény jönni.
Annyit ehhez azért hozzátennék, hogy soha nem használtam táplálékkiegészítőket (és egyéb teljesítményfokozót sem), de a súlyzós edzés nagyon sokat dobott rajtam erőben (izomtömegben is elég sokat, de az annyira nem is érdekelt).
Tehát nem a kiegészítőkön múlik a dolog, hanem a jó edzésprogramon, az étkezésen, pihenésen, stb. Az más kérdés, hogy táplálékkiegészítőkkel valamivel jobb eredményeket lehetne elérni (nem beszélve az illegális anyagokról).
Kiegészítők nélkül csak elenyésző eredményeket lehet elérni. KB ugyanúgy fogsz kinézni mint az átlag.
A kérdezőnek ez talán még elég is lenne. De ha komolyabban gondolja és egy kis izmot akar magára pakolni akkor elengedhetetlen lesz a porok használata.
Nem tudom, rajtam mindenki egyből látja és meg is jegyzi (pl. sportoláskor öltözőben), hogy sokkal izmosabb vagyok az átlagnál. Pulóverben/kabátban valóban nem látszik annyira, de pólóban/félmeztelenül egyértelmű a különbség az átlaghoz képest.
Világos, hogy az izmos relatív. Sajnálom, hogy ilyen negatív tapasztalatokat szereztetek (innentől kezdve végképp nem próbálok ki ilyeneket).
Milyen típusú/márkájú táplálékkiegészítők voltak ezek? Ilyet még ismerősi körben sem hallottam, csak egy-két helyen olvastam (könyvben is), hogy több, elvileg legális termékbe már kerülnek bele egyéb segédanyagok is.
Nekem a szója (alapú ételek) a hormonháztartásomnak tettek be. Mindenben van kockázat. A boltban, legálisan kapható táplálékkiegészítők komolyabb vizsgálaton esnek át, mint az élelmiszerek. Pl. az aszpartámot pár éve ki kellett venniük az összes ilyen táplálékkiegészítőből, mert bizonyított a negatív hatása (tulajdonképpen egy idegméreg), a bolti élelmiszerekben pedig még mindig megtalálható, azokra ez nem vonatkozott valami oknál fogva.
Hogy mire elég a súlyzós edzés? A kép(ek)en látható szint elérhető vele: [link] Kiegészítőkre nincs szükség, szilárd ételekből is be lehet vinni elég tápanyagot. Az táplálékkiegészítők csak megkönnyítik a dolgunkat, jobb alak, nagyobb izomerő nem érhető el velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!