Van egy másfél éves Szibériai Huskym, kan. Nagyon szeretnénk neki egy "kistesó"-t mert sajnos nem tudunk ott lenni vele legtöbbször és jól jönne neki, hogy legyen kivel játszodjon. Szerintetek lesz gond ebből?
Csak attól félünk, hogy nem fogja elfogadni a kicsikét, mert egyik ismerősünknek a kutyusa nem fogadta el a kicsikét és vissza kellett vinni.
Az én kutyám alapjáraton egy nagyon barátságos kutya, tehát ha egy másik kutyus a kerten keresztül mérgesen ugat neki, ő csak dugja ki az orrát és szeretne akkor is barátkozni.
Egyáltalán volt már a kutya kerten kívül? Találkozott más kutyákkal?
Nem azért nem lesz magányos egy kutya, mert ketten vannak, hanem ha sokat van vele foglalkozva, ami a gazdi feladata. Nekem 4 kutyám van, mégis csak szökőévente egyszer játszanak kb.egymással.
Volt kerten kívül:)).
Van sétálva vive:)
Ha kielégítitek a mozgás és foglalkozásigényét, akkor nem lesz magányos, 2 foglalkozás között pedig pihenni fog. Nézz utána a fajtának, hogy mire is találták ki. Canicross, bikejöring, dogscooter az ő sportjaik.
Arra még mindig nem választoltál, hogy sétánál hogy viselkedik más kutyákkal?
Sétánál oda akar menni a másikhoz, mindenkivel barátkozni akar.
Van egy barátom, neki van egy kutyusa és együtt szoktuk kivi ni és elemgedjük őket és nagyon boldogok, futkároznak együtt.
Akkor valószínűleg egy kicsivel sem lenne baj. Viszont a kutyád, hanem magad miatt vegyél újat.
Egyébként ha ennyire ragaszkodsz hozzá, ajánlom a szánhúzó fajtamentést. Szerintem könnyebb egy idősebb kutyával, mint egy fiatalabbal.
Ha egy kutyára nincs időd, kettőre még kevésbé lesz. Két kutya nem feleannyi időt igényel, hanem háromszor annyit!
A kölyköt külön kell nevelned, szocializálnod! Külön kell vele legalább egy évig foglalkoznod napi szinten! Emellett meg kell tanítanod a két kutyát, hogy ha együtt vannak, akkor is figyeljenek rád! Nem az a megoldás, hogy ha elhanyagolod a kutyádat, akkor veszel még egyet, hogy őt is elhanyagold.
Pláne értelmes, felelős emberek nem a kutyájuknak vesznek egy második kutyát, hanem maguknak!
Igazából magamnak venném, nem a kutyámnak:))!
Nagyon szeretek vele foglalkozni, minden kutyával igazából. Csak két házunk van és ahol van a kutyusom mi pont nem ott lakunk, hanem a másikba. És így keveset tudok vele foglalkozni. De mindennap megyek fel nyilván.
Csak így suli mellett nem tudom ott is lenni vele mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!